Από τις κορυφές των Αγράφων, το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό

Τo Φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ αναβλύζει στη φυσική πηγή Γκούρα, σε μία ιδιαίτερη περιοχή στην οροσειρά των Αγράφων του νομού Καρδίτσας, η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Σε υψόμετρο 1100 μέτρων, στην καρδιά μιας ανέγγιχτης, από τον άνθρωπο, φύσης,  με το παρθένο δάσος, και γενικότερα το περιβάλλον που περικλείει την περιοχή, προσδίδει και διασφαλίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού ΘΕΟΝΗ ως προς την υψηλή ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση.

Το  Φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ εμφιαλώνεται στην πηγή χωρίς καμία πρόσμειξη, επιβάρυνση ή διεργασία και έτσι διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά του χαρακτηριστικά του και κατατάσσεται ως το κορυφαίο Ελληνικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό με περισσότερα από 60 Διεθνή Βραβεία ποιότητας και γεύσης.

Όσο για το όνομα, υπάρχει μια ιστορία για την Οροσειρά των Αγράφων. Μια ιστορία παλιά, για μια καλά κρυμμένη πηγή και τη νεράιδα Θεόνη, που την προστατεύει. Σύμφωνα με τον μύθο, η Θεόνη ήταν πάντα χαμογελαστή και όταν άκουγε τον μελωδικό ήχο της φλογέρας των βοσκών, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούσαν να την δουν να χορεύει και να τραγουδά. Εκείνη κερνούσε με το «μαγικό» νερό της πηγής βοσκούς και οδοιπόρους, παίρνοντάς τις λύπες τους και δίνοντάς τους μαγικά χαρίσματα.

Το ΘΕΟΝΗ, είναι το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό και διαθέτει μία επιτυχημένη διεθνή παρουσία στις αγορές εκτός Ελλάδος, ενώ βάσει της ιδιαίτερης σύστασης του, έχει αναγνωριστεί ως κατάλληλο για προετοιμασία βρεφικών τροφών σε Γαλλία και Γερμανία!

Σύμφωνα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, τα Κράτη – Μέλη δικαιούνται να θεσπίσουν εθνικές νομοθετικές διατάξεις σχετικά με την καταλληλότητα ενός Φυσικού Μεταλλικού Νερού για την προετοιμασία των βρεφικών τροφών. Η Γαλλία, όπως και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν θεσπίσει τέτοιες ειδικές διατάξεις.

Στη Γαλλία επιτρέπεται η εισαγωγή και η εμπορία φυσικών μεταλλικών νερών με την επισήμανση ότι είναι κατάλληλα για τη διατροφή βρεφών, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που προβλέπονται από τη Γαλλική Νομοθεσία. Το ΘΕΟΝΗ, στα πλαίσια της διαδικασίας έναρξης εξαγωγών στη Γαλλία, πέρασε με επιτυχία όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ελέγχους και αναλύσεις σε συνεργασία με τα γαλλικά διαπιστευμένα εργαστήρια αναλύσεων και εξειδικευμένα Ινστιτούτα, με αποτέλεσμα να μπορεί να κυκλοφορεί στη γαλλική αγορά με την επισήμανση ότι είναι κατάλληλο για την προετοιμασία βρεφικών τροφών.

Επισημαίνεται ότι οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι από τα συγκεκριμένα γαλλικά διαπιστευμένα εργαστήρια και ινστιτούτα πραγματοποιήθηκαν με επί τόπου επισκέψεις στην πηγή Γκούρα και στο εργαστήριο της εταιρείας.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, μέλος του Fine Water Society.