Άφιξη! SeaRocks στον Αμπελά της Πάρου με την υπογραφή του Chef Γιάννη Παρίκου

Με την δική του απάνεμη παραλία, τo SeaRocks είναι ένα all day beach restaurant, ανοιχτό και για δείπνο, που δίνει βαρύτητα στη γευστική εμπειρία του επισκέπτη. Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι ήρεμη και χαλαρωτική με την εντυπωσιακή πέργκολα στις αποχρώσεις του ανοιχτού μπεζ να κάνει παιχνίδια με τις ακτίνες του ήλιου και τους ξυλόφουρνους στην ανοιχτή κουζίνα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Το μενού είναι μία φρέσκια food-to-share πρόταση με δημιουργικά πιάτα που συνδυάζουν τις ελληνικές, γνώριμες γεύσεις με μοντέρνες, γευστικές εκπλήξεις.

Ο Chef Γιάννης Παρίκος αξιοποιεί στο μέγιστο τις απλές πρώτες ύλες, τις αποδομεί και τις επανασυνθέτει καταφέρνοντας να πάρει το μέγιστο της γεύσης τους. Ως αποτέλεσμα, προσφέρει πιάτα που τιμούν τις ρίζες του τόπου και προάγουν μια γαστρονομική συζήτηση για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την διαχείριση των πρώτων υλών.

Έτσι, με δημιουργικότητα και εξαιρετικές τεχνικές βλέπουμε το ψητό χταπόδι να σερβίρεται με muhammara από πιπεριές Φλωρίνης και χαρίσα με μελάνι, και τα baby καλαμαράκια με αϊολί yuzu με μελάνι.

Γνωστός για τις ωμοφαγικές του δημιουργίες, ο Γιάννης Παρίκος μένει πιστός στη φήμη του και συνοδεύει τον τόνο ταρτάρ με καπνιστή φάβα, ο φρέσκος αστακός γίνεται σεβίτσε με ντοματίνια, jalapeno, yuzu και χυμό ντομάτας και το φαγγρί καρπάτσιο σερβίρεται με αχινό.

Στους ξυλόφουρνους σιγοψήνονται παριανή ρεβυθάδα με χταπόδι, αρνάκι για 12 ώρες, παραδοσιακά γεμιστά αλλά και αστακός γιουβέτσι.  

Στην παραλία κάποιος μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα γαλαζοπράσινα νερά, αποφεύγοντας τους Κυκλαδίτικους ανέμους καθώς το λιμανάκι προσφέρει απάγκιο. Στις ξαπλώστρες, κάτω από τις σκιερές ομπρέλες τα πιάτα απολαμβάνονται με τη φυσική αρμύρα της θάλασσας.

Μετά τη δύση του ηλίου και καθώς η περιοχή του Αμπελά ησυχάζει, το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό για ένα δείπνο παρέα με αγαπημένους δίπλα στη θάλασσα, σαν μια ανεπίσημη γιορτή.

«Σε αυτό το νέο μου εγχείρημα θέλησα να εκφράσω τον εαυτό μου μαγειρικά και να προσφέρω πιάτα στο κέντρο του τραπεζιού τα οποία θα γίνουν το έναυσμα για μια ωραία συζήτηση και να έρθουμε οι άνθρωποι πιο κοντά. Έχω δώσει βαρύτητα στις πρώτες ύλες και στη γεύση. Για να δώσουν οι επισκέπτες τη βαρύτητα στους ανθρώπους δίπλα τους, να μοιραστούν πιάτα, να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις» δηλώνει για το SeaRocks ο συνιδιοκτήτης, δημιουργός του μενού και chef Γιάννης Παρίκος. Και συνεχίζει «Θεωρώ ότι το φαγητό πέρα από γευστική απόλαυση, έχει την δύναμη να συνδέει τους ανθρώπους και προσωπικά οι καλύτερες μου αναμνήσεις από τα καλοκαίρια είναι καθισμένος γύρω από μεγάλα τραπέζια με φίλους. Αυτό είναι που θέλω να προσφέρω».

Ο Γιάννη Παρίκος έκανε τα πρώτα μαγειρικά του βήματα στην κουζίνα του Baρούλκο και στη συνέχεια στη Σπονδή. Δούλεψε στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin “Epicure” στο Παρίσι καθώς και στο “Sea Grill” με δύο αστέρια Michelin στις Βρυξέλλες. Το 2009, ανέλαβε τo εστιατόριο “Hytra” παίρνοντας το πρώτο του αστέρι Michelin. Στην δεκαετία που ακολούθησε πήρε τα ηνία στο εστιατόριο “Water” καθώς και το ξενοδοχείο «Sani Asterias» στο Sani Resort στην Χαλκιδική, το εστιατόριο “Cash” και το ξενοδοχείο “Life Gallery” στην Αθήνα. To 2017, επέστρεψε και ανάλαβε την κουζίνα καθώς και τη δημιουργία του νέου μενού στο Βαρούλκο, παίρνοντας το δεύτερο αστέρι Michelin. Σήμερα, εκτός από τα νέα εστιατόρια στην Πάρο, είναι συνιδιοκτήτης και Executive Chef σε τρία εστιατόρια στην Costa Navarino, το Kooc Secrets, Souvlakerie και Kafenio & Deli. Επίσης, είναι ο δημιουργός των μενού στο “Rocabella” Hotel στη Σαντορίνη, στον όμιλο “Semeli” στη Μύκονο, στο “Τhyme” εστιατόριο στην Κω και στο “Iguazu” στην Αθήνα.