Το Spetses mini Marathon είναι το κορυφαίο multi-sport event στην Ελλάδα!

Η 7η και μεγαλύτερη διοργάνωση του κορυφαίου multi-sport mini Marathon στην Ελλάδα, στις Σπέτσες, ολοκληρώθηκε  για άλλη μια χρονιά με τεράστια επιτυχία.  Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 30 διαφορετικές χώρες, βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων του 7ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου 2017 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ.

Η διοργάνωση έχει τιμηθεί με 27 βραβεία για την προσφορά της στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και με 2 βραβεία National Champion από τα European Business Awards και είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο multi-sport event αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας. Το τριήμερο περιελάμβανε τα κλασικά 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. & 25 χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon») καθώς και το 2ο Spetses SUP event by BIC®. Τη «μερίδα του λέοντος» από πλευράς συμμετοχών απέσπασαν ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ.

Σημαντικό σημείο της διοργάνωσης η παρουσία του Παναγιώτη Φασούλα και του Χρήστου Χαρατάσου που  μίλησαν στους μικρούς αθλητές για τα ιδεώδη του αθλητισμού και του φίλαθλου πνεύματος. Πληθώρα αθλητών και διασημοτήτων παραβρέθηκαν στο νησί, τιμώντας για μια ακόμη χρονιά την διοργάνωση.

Τίποτα από τα παραπάνω, ασφαλώς, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή, το κέφι και την ακούραστη προσπάθεια της ομάδας Σπετσιωτών εθελοντών που αποτελούν την καρδιά της διοργάνωσης και αριθμούν πλέον τα 360 μέλη.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισημαίνοντας: «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική και αθλητική οικονομία, με αφίξεις ακόμη και από τη Νέα Ζηλανδία. Είμαστε διπλά περήφανοι, τόσο λόγω της δημιουργίας του νέου, καινοτόμου μας application όσο και της κίνησης «Bring a Tree» για την αναδάσωση του αγαπημένου μας νησιού. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους και του χρόνου!».

Περισσότερες πληροφορίες: Spetsesmarathon.com     Facebook.com/marathonspetses  Instagram.com/spetses_marathon/