Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Ατμιστές το νου σας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο; Ατμιστές το νού σας, γιατί η ασφάλεια και η ποιότητα στα υγρά αναπλήρωσης, η βεβαιότητα ότι δεν περιέχουν ουσίες που απαγορεύονται και είναι βλαβερές για την υγεία πρέπει να είναι ψηλά στην λίστα των ζητούμενων κάθε χρήστη.  Το e-τσιγάρο έχει απαιτήσεις και κανόνες ασφαλείας, γι’αυτό το νου σας ατμιστές όταν κάνετε τις αγορές σας.

της Μαυρέτας Πολίτη

Η αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των υγρών αναπλήρωσης από το Μάιο του 2016 υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες. Οι νέες αυτές διατάξεις  διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα αυτά στην ΕΕ, πληρούν πλέον συγκεκριμένες απαιτήσεις ασφάλειας και ποιότητας. Οι καταναλωτές, σ’αυτή την περίπτωση οι ατμιστές, θα πρέπει να ελέγχουν ότι  το προϊόν που αγοράζουν τηρεί τις  προδιαγραφές που έχουν τεθεί  για την κυκλοφορία του. Μάλιστα η εταιρεία Alter Ego, στα πλαίσια του εναρμονισμού με την ευρωπαϊκή και ελληνική σχετική νομοθεσία,  προχωρά ένα βήμα παραπέρα και σε συνεργασία  με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ εφαρμόζει το πλέον εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου «Quality PLUS» για τη διαχρονική διασφάλιση της σταθερά υψηλής ποιότητας των προϊόντων της. Τα υγρά αναπλήρωσης alter ego είναι τα μόνα με τη σφραγίδα ελέγχου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα υγρά alter ego παράγονται και συσκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στην Ελλάδα. Η μονάδα παραγωγής έχει πιστοποιητικά, Cleanroom Class D , ISO 8 at rest και ΙSO 9001.

Επιλέγονται με αυστηρότητα οι καλύτερες πρώτες ύλες, Ευρωπαϊκές πρώτες ύλες φαρμακευτικής ποιότητας: Νικοτίνη USP/EP, PG USP/EP ,VG USP/EP) ενώ ελέγχεται κάθε παρτίδα πρώτης ύλης & κάθε παρτίδα τελικού προϊόντος, από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, με σκοπό την επιβεβαίωση της σύστασής τους (κάθε παρτίδα ίδια με την προηγούμενη) και τον έλεγχο της απουσίας απαγορευμένων ουσιών (π.χ. Diacetyl /Διακετύλιο, Acetyl–Propionyl /Ακετυλο-Προπιονύλιο, Αcetoine κ.α).

Ελέγχος μέσω διαδικτύου

Η εταιρία προχώρησε στη δημιουργία ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της, http://www.alterego.gr/eliquid-trace, όπου ο καταναλωτής εισάγοντας τον αρ. παρτίδας που αναγράφεται σε κάθε υγρό αναπλήρωσης, βλέπει αυτόματα τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε εδώ, ότι μέχρι το 2020 αναμένεται οι ατμιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπερνούν αριθμητικά τους καπνιστές.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.alterego.gr  και http://blog.alterego.gr/