Στη Σουηδία αγαπούν το πράσινο και την αρμονία (φωτογραφίες)

Στη Σουηδία, σε μια χώρα με τόσο πλούσια φύση και πολύ νερό, ποτάμια, λίμνες και συχνότατες βροχές, οι κάτοικοι, όχι μόνο προστατεύουν το περιβάλλον αλλά δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους γι’αυτό, όπου και όπως μπορούν. Ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά δεν επαναπαύονται στα μαγικά τοπία μέσα στα οποία ζουν και αναπνέουν, αλλά μεταφέρουν λεπτομέρειες αυτών στον οικείο τους χώρο. Δεν υπάρχει σπίτι ή μαγαζί που να μην έχει κάποιο φυτό ή σύνθεση, στην πόρτα ή στο παράθυρό του, με τρόπο τέτοιο που να περιγράφει το προσωπικό του γούστο και την διακοσμητική του άποψη.

Ο καλλιτέχνης και οι πινελιές του.

Επιπλέον, διακοσμητικές λεπτομέρειες που δεν κραυγάζουν, εναρμονισμένες άψογα με το οικιστικό γίγνεσθαι του τόπου που ζουν παρατηρεί κανείς σχεδόν παντού. Καλλιτεχνικές πινελιές που δίνουν ζωή και ομορφαίνουν το σύνολο. Συμμετέχουν όλοι, αντιλαμβανόμενοι το πολύτιμο της συνεισφοράς τους, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό. Η αισθητική παιδεία είναι έμφυτη και το απαραίτητο της αρμονίας για την ψυχική γαλήνη, κοινή λογική. Η καθαριότητα και η οργάνωση εννοούνται. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα, αλλά χαρακτηριστικό, αυτών που συναντήσαμε στην κεντρική Σουηδία. Απολαύστε τις!

Πνιγμένο στο πράσινο.
Σκούπα και κατσαρολικά στην υπηρεσία της αισθητικής.
Ταχυδρομείο…
Το πουλάκι με την δορυφορική, τα ξερά φύλλα γίνονται στεφάνι και η γλάστρα κρεμάστηκε στον φράχτη.
Γλαστρούλες για το κολωσόρισμα!
Ο καλλιτέχνης και οι μεταλλικές γατούλες στον δρόμο, έτσι, γιατί του άρεσε…
Συνθέσεις λουλουδιών και χρωμάτων.
Σε αρμονία…
Στον κήπο, όχι μόνο φυτά. Δίπλα στον φράχτη βάλαμε και μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη με τα βιβλία που περισεύουν για όποιον ενδιαφέρεται.
Το φαναράκι απαραίτητο γιατί σκοτεινιάζει νωρίς. Μαγεία.