Thessaloniki Food Festival: Η Θεσσαλονίκη επενδύει στη γαστρονομία της

Στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival  που στόχο έχει την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό, οι Thessaloniki Chef Ambassadors, νέοι, ταλαντούχοι chefs από εστιατόρια της πόλης δημιουργούν ειδικά μενού, με βάση χαρακτηριστικές συνταγές της Θεσσαλονίκης δίνοντας το δικό τους γαστρονομικό στίγμα.

Αναδεικνύοντας το σύγχρονο προφίλ της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, τα πιάτα των νέων chef της πόλης, δημιουργούν μια νέα τάση και κουλτούρα φαγητού.  Οι Thessaloniki Chef Ambassadors για το 2018 είναι οι: Δημήτρης Τασιούλας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Thria, Αντώνης Μουστάκης του εστιατορίου Extravaganza και Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Μαιτρ και Μαργαρίτα.

H ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης, με σήμα τη Γοργόνα, γίνεται γνωστή και ισχυροποιείται μέσα από στοχευμένες δράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.  Μια από αυτές είναι και το Thessaloniki Food Basket, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την γευστική παράδοση της πόλης: Τοπικά ζυμαρικά, ποντιακά προϊόντα, γαλακτοκομικά από βουβαλίσιο γάλα, ελιές, λάδι, προϊόντα πιπεριάς, αμπελόφυλλα και ντολμαδάκια, μαρμελάδες, σάλτσες, σοκολατάκια και φυσικά το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.  Η σύνθεση του καλαθιού αλλάζει δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με την εποχικότητα και αποτελεί έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κοινό αλλά και στο εξωτερικό.

Ο θεσμός Thessaloniki Food Festival που διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια από τον  Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει καταφέρει να αναδείξει την πλούσια σε γεύσεις, και ιστορία πόλη και να βοηθήσει στην αναγνώρισή της διεθνώς ως γαστρονομικό προορισμό.

Το Thessaloniki Food Festival αγκαλιάζει και στηρίζει νέες ιδέες και πρωτοβουλίες των ανθρώπων της πόλης, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.  Υπό την αιγίδα πάντα του Δήμου, Θεσσαλονικείς και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική γαστρονομία, ενώ την όλη διοργάνωση στηρίζουν έμπρακτα εστιατόρια, παραγωγοί προϊόντων και ενώσεις παραγωγών, συμμετέχοντας σε εκθέσεις, γευσιγνωσίες και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.

Thessaloniki Street Food Festival – Athen’s Edition

Το 2ο Thessaloniki Street Food Festival φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κοτζιά, με τη συμμετοχή 20 επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έχουν διακριθεί όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και την πρωτοτυπία τους.