Aπό την Barilla όσπρια σε σχήμα ζυμαρικού! (συνταγές + διατροφικά στοιχεία)

H Barilla φέρνει μια διαφορετική γευστική εμπειρία στο τραπέζι σας. Μια νέα σειρά προϊόντων από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής. Μία νέα προϊόντική κατηγορία που κρύβει όλα τα οφέλη της κατανάλωσης των οσπρίων αλλά σε σχήμα ζυμαρικού και φέρει την υπογραφή ποιότητας της Barilla, για τους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής.

 Tα Barilla Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού και τα Barilla Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής, κρύβουν όλα όσα αποτελούν την βάση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Πλούσια σε πρωτεΐνες & φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη και από μόνο ένα συστατικό, τα νέα Barilla Legumes αποτελούν τη πρόταση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Με τέλεια υφή και al dente κράτημα, τα Barilla από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής, θα γίνουν ο νέος σας σύμμαχος για γευστικά και υγιεινά πιάτα, έτοιμα σε 7 με 9 λεπτά μόνο!  

Η Barilla αποφάσισε να παρουσιάσει τα Penne, Casarecce από όσπρια, επειδή πιστεύει στις μεγάλες δυνατότητες των οσπρίων και στα θρεπτικά τους οφέλη.

Τα όσπρια είναι μία ομάδα τροφίμων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν βασικό μέρος της Μεσογειακής πυραμίδας. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην εβδομάδα μας, προκειμένου να λάβουμε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, καθώς και τα οφέλη τους στην υγεία μας. Συνοπτικά, Τα όσπρια:

  • περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
  • Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα
  • δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά

έτσι, η Barilla είναι η πρώτη μεγάλη μάρκα ζυμαρικών που καινοτομεί σε αυτή την κατηγορία, με ένα προϊόν που παράγεται εξ ολοκλήρου από 100% αλεύρι οσπρίων.

Τι είναι τα Barilla Legumes

Μια νέα σειρά προϊόντων με όλα τα οφέλη των οσπρίων.
Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού

  • Πλούσια σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες
  • Χωρίς γλουτένη
  • al dente και τέλειο κράτημα της σάλτσας

Διαδικασία Παραγωγής

Παράγονται με απλή διαδικασία, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για τα ζυμαρικά. Το αλεύρι οσπρίων αναμειγνύεται με νερό και ζυμώνεται για αρκετά λεπτά.  Στο τέλος δίνεται στη ζύμη τη μορφή Penne ή Casarecce μέσα από τα καλούπια. Το  φρέσκο ζυμαρικό που προκύπτει μεταφέρεται σε ξηραντήρα, έως ότου η περιεκτικότητα του σε υγρασία να είναι μικρότερη από 12,5%, γι ‘αυτό και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε ποιους απευθύνονται τα Barilla Legumes

 Στοχεύουν σε όλους όσους αγαπούν τα καλά και ποιοτικά προϊόντα. Είναι μια υγιεινή και εύκολη πρόταση για όλους όσους θέλουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή έχοντας εντάξει σε αυτό τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως είναι τα όσπρια. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια έξυπνη πρόταση για τις μαμάδες που δυσκολεύονται να πείσουν τα παιδιά τους να καταναλώσουν όσπρια μια και τα Barilla Legumes είναι προϊόντα από 100% αλεύρι κόκκινης φακής ή 100% αλεύρι ρεβιθιού σε σχήμα ζυμαρικού. Επίσης, απευθύνονται σε όλους όσους ψάχνονται για νέες γεύσεις και ιδιαίτερες συνταγές, αλλά και τους ανθρώπους που αθλούνται και θέλουν να καταναλώνουν τροφές με υψηλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, χωρίς πολλά λιπαρά. Τέλος, τα Barilla Legumes καλύπτουν και όσους θέλουν ή πρέπει να αποφεύγουν τα τρόφιμα με γλουτένη.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού al ragou

ΑΑπό τον chef Αλέξανδρο Μεταξά του εστιατορίου Codice Blu (Κολωνάκι)

Υλικά

  • 1 πακέτο Barilla Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml κρασί λευκό
  • μία ντομάτα κομμένη καρέ
  • αλάτι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε. Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μας σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τα Barilla Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού για 7 με 9 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι για δύο λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής με γαρίδες, καραβίδες και τοματίνια

Από τον chef Αλέξανδρο Μεταξά του εστιατορίου Codice Blu (Κολωνάκι)

Υλικά

  • 1 πακέτο Barilla Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής
  • 4 γαρίδες
  • 4 καραβίδες
  • 6 τοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml. κρασί λευκό
  • 50 ml. κονιάκ
  • μισή πιπεριά Τσίλι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φύλλα βασιλικό φρέσκο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν τη γεύση από τα κεφάλια. Φλαμπαρουμε  στη συνέχεια το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας λίγο νερό ή ζωμό ψαριού και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τις Barilla Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής για 7 με 9 λεπτά και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα τοματίνια και τα μυρωδικά μας. Αφήνουμε δύο λεπτά τις πέννες μας με τα μυρωδικά και τα τοματίνια και σερβίρουμε τέλος ραντίζοντας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο