Στο Λονδίνο ο Πατέρας Επιφάνιος μαζί με την ομάδα του The Real Greek

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 η “The Real Greek”, η μοναδική ομάδα αυθεντικών ελληνικών εστιατορίων του Ηνωμένου Βασιλείου, φιλοξένησε ένα ελληνικό γευστικό ταξίδι, στο νέο εστιατόριο της, The Real Greek Tower Bridge του Λονδίνου, γιορτάζοντας την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά κρασιά. Συνεργάστηκαν για την αποκλειστική αυτή εκδήλωση, ο πατέρας Επιφάνιος, μοναχός, σεφ, συγγραφέας και οινοποιός, μαζί με τους κορυφαίους σεφ της Ελλάδας από το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο Cookoovaya.

Ο Πατέρας Επιφάνιος είναι μία από τις πιο γνωστές θρησκευτικές προσωπικότητες στην Ελλάδα. Διαμένει στη βραχώδη ανατολική ακτή του Άθω, μέρος της περίφημης μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους στη βόρεια Ελλάδα. Είναι ένας ταλαντούχος μάγειρας και ένας πρεσβευτής για τα τοπικά προϊόντα.Το βιβλίο του, «Η Κουζίνα του Αγίου Όρους Άθως», είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Είναι εξειδικευμένος οινοπαραγωγός  και παράγει μια σειρά εξαιρετικά κρασιά από τα αμπέλια που βρίσκονται στο Άγιο Όρος, τα οποία ήταν  διαθέσιμα στο The Real Greek για αυτό το αποκλειστικό γεγονός.

Το Cookoovaya, το φημισμένο εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, ιδρύθηκε από μια ομάδα φημισμένων σεφ, οι οποίοι υπήρξαν εδώ και πολλά χρόνια στην κορυφή της ελληνικής κουζίνας – ο Μάνος Ζουρνατζής, ο Περικλής Κοσκινάς, ο Σπύρος Λιάκος και ο Βαγγέλης Λιάκος .

Το ρουστίκ σπιτικό τους μαγείρεμα είναι μια γιορτή της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας  και η συμμετοχή τους διασφάλισε  ένα συναρπαστικό γεύμα με εποχιακά υλικά στην σύνθεση ενός αυθεντικού Αιγαιοπελαγίτικου φαγητού.

Όσοι παρεβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός του  εξαιρετικού μενού, ελληνικό κρασί απευθείας από το Άγιο Όρος.

Το πρόσφατα εγκαινιασμένο  διώροφο εστιατόριο, μπροστά στο ποτάμι, δίπλα στην Tower Bridge,  αποτελεί τη ναυαρχίδα του The Real Greek. Ο Nabil Mankarious, Διευθύνων Σύμβουλος της Real Greek, δήλωσε: “Η αποστολή μας στην The Real Greek ήταν πάντα να φέρουμε αυθεντικό ελληνικό φαγητό στο Λονδίνο, επιδεικνύοντας το πάθος που βάζουμε πίσω από τη δουλειά, τα τρόφιμα, τα συστατικά και τις παραδόσεις. Το κάνουμε εδώ και πάνω από 20 χρόνια, γι ‘αυτό είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάσαμε το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην μοναδική αυτή εκδήλωση.”

Διεύθυνση:

“The Real Greek Tower Bridge” Duchess Walk, Bridgemaster’s House, Tower Bridge, London  SE1 2UP

Διαδικτυακά: www.therealgreek.com

Instagram: @therealgreekuk

Facebook: TheRealGreek

Twitter: @realgreektweet