Σεμινάριο BODY MIRROR SYSTEM OF HEALING με τον Philippe Hannetelle

Με αφορμή το σεμινάριο, ο  Philippe Hannetelle, εισηγητής του Martin Brofman, μας μιλάει για την μέθοδο και μας εξηγεί για την αυτοϊαση.

Τι είναι η μέθοδος Brofman Body Mirror και πως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας;

“Το σύστημα Body Μirror είναι μια τεχνική, μια μέθοδος, ένα σύνολο εργαλείων που μας επιτρέπουν να διερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ του σώματός, της συνειδητότητας  και της ζωής μας.  Nα μελετήσουμε τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας που συνδέονται με τα αίτια που πιθανόν να δημιουργούν τις εντάσεις  και που όμως έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ενθαρρύνουν  και τη διαδικασία της ίασης.

Το σύστημα αποτελεί μια γενική, μη θρησκευτική ένωση των αρχών της δυτικής ψυχολογίας και των παραδόσεων των ανατολικών φιλοσοφιών που βασίζονται στη λειτουργία των τσάκρα (ενεργειακά κέντρα). Κάθε ένα από αυτά τα ενεργειακά κέντρα μπορεί να συσχετιστεί με συγκεκριμένα μέρη της συνείδησης και του σώματος, και μας δείχνουν τον δρόμο να κατανοήσουμε ότι οι εντάσεις του αντικατοπτρίζουν τις εντάσεις στη συνείδηση.  Τα τσάκρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όχημα για την κατανόηση αυτής της αλληλεπίδρασης Σώματος – Πνεύματος και να μας οδηγήσουν στην ίαση.

Το σύστημα Body Mirror βασίζεται στην ιδέα ότι όλα αρχίζουν στη συνειδητότητα και τα μέρη του σώματός που δεν λειτουργούν καλά αντικατοπτρίζουν τα σημεία της ζωής μας που αντίστοιχα δυσλειτουργούν. Η ένταση είναι άγχος και προκαλεί συμπτώματα.

Εάν κάποιος επιθυμεί να απελευθερώσει ένα σύμπτωμα, είναι σημαντικό να απελευθερώσει το άγχος που το δημιούργησε,   φέρνοντας σε αρμονία τα τμήματα της ζωής του που ευθύνονται γι’αυτό.

Η μέθοδος Body Mirror μπορεί να παρέχει τα μέσα για την αναγνώριση των συγκεκριμένων εντάσεων, με τεχνικές για την ανάγνωση του σώματος ως χάρτη οδηγού. Τα εργαλεία και οι τεχνικές που διδάσκονται αποσκοπούν στην απελευθέρωση αυτών των εντάσεων. Όταν αυτό γίνει, είναι δυνατό να βιώσουμε και πάλι την φυσική κατάσταση της υγείας και της ευτυχίας.


Μπορεί η μέθοδος να επηρεάσει τα επίπεδα ευτυχίας μας;

Ο στόχος της θεραπείας είναι να επανέλθει το άτομο στην εμπειρία της ολότητας και την ισορροπίας. Συνήθως, αυτό σημαίνει την απελευθέρωση των συμπτωμάτων αλλά και την επίλυση της αιτίας που δημιούργησε το σύμπτωμα. Το άτομο παίρνει μια απόφαση για την κατάσταση της ζωής του που το δυσκολεύει, απελευθερώνει την ένταση και συνεχίζει τη ζωή του.

Κατά μία έννοια, μπορούμε να πούμε ότι ο θεραπευτής είναι εκεί για να βοηθήσει το άτομο με αυτό που θέλει να επιτύχει.

Μετά την θεραπεία οι άνθρωποι νιώθουν ότι ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους, καθώς και την επαφή με τις πραγματικές αξίες και την ουσία της ύπαρξής.

Αλλάζουν ζωές, συχνά σώζονται ζωές, ως αποτέλεσμα της ανατροφοδότησης που λαμβάνει το άτομο κατά τη διάρκεια της θεραπείας.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φέρνει στους ανθρώπους περισσότερη ευτυχία στη ζωή τους, με μια όμως διαφορετική προσέγγιση. Μέσα από τη διαδικασία της μεταμόρφωσης, ο άνθρωπος επανέρχεται σε αυτό που πραγματικά είναι. 

Όταν  είσαι χαρούμενος, είσαι και υγιής.

Πως συνδέεται η μέθοδος με την αυτοϊαση;

Κάθε εργαλείο που μαθαίνει και χρησιμοποιεί κάποιος στα σεμινάρια για να θεραπεύσει τους άλλους, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και στον εαυτό του, για να επανέλθει σε ισορροπία.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τα εργαλεία για τον εαυτό του, πρέπει να είναι ικανός να παραμείνει αντικειμενικός  με την κατάσταση που δημιούργησε τις εντάσεις στην συνειδητότητα του. Πρέπει να πιστέψει ότι  μπορεί να το κάνει και να επιμείνει σε αυτό. Να κατανοήσει το μήνυμα πίσω απο το σύμπτωμα, την επικοινωνία με τον αληθινό του εαυτό και να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε μέχρι τώρα. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται η ένταση από την συνειδητότητα που είχε δημιουργήσει το σύμπτωμα και επέρχεται η ίαση. Η ίαση μπορεί να είναι άμεση ή σταδιακή, αλλά πάντα είναι δυνατή.

 
Τι είναι  το ενεργειακό σώμα και πως η μέθοδος μπορεί να το επηρεάσει;

H συνειδητότητα, η εμπειρία της ύπαρξης, το ποιοί πραγματικά είμαστε, είναι ενέργεια. Μπορούμε να την ονομάσουμε ζωτική ενέργεια, αυτή η ενέργεια δεν υπάρχει μόνο στο μυαλό αλλά και σε ολόκληρο το σώμα.

Η συνείδητότητα συνδέεται με κάθε κύτταρο του σώματος. Μέσω της συνειδητότητας, μπορείτε να υπάρξει επικοινωνία με κάθε όργανο και κάθε ιστό.  Η ενέργεια ρέει μέσω της ύπαρξής και κατευθύνεται από τη συνειδητότητά. Όταν εμποδίζουμε τη ροή αυτής της ενέργειας, το αποτέλεσμα είναι ένα σύμπτωμα. Και τα συμπτώματα λειτουργούν ως εμπόδια στην ενέργεια. Επειδή έχουμε την ικανότητα να κατευθύνουμε την ενέργεια, έχουμε τη δυνατότητα να την ξεμπλοκάρουμε, στον εαυτό μας ή σε άλλους. Όταν το κάνουμε αυτό, το αποτέλεσμα είναι η επιστροφή στην εμπειρία της ολότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Αθήνα, 30 Νοε. & 01 Δεκ. 2019 – Ξενοδοχείο ΑVA Hotel & Suites Athens, Λυσικράτους 9. Στάση Μετρό: Aκρόπολη

Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

Ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:  
Σάββατο: 09:00  – 20:30     Εγγραφές από 8.30 
Κυριακή: 09:00  –  20:00 

 

Διαλείμματα:  Καφέ: 11:15 και 16:30 περίπου, και φαγητού 13:30 με 15:00.
Η παρουσία σας επιβάλλεται καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

Πληροφορίες & εγγραφές:

Όλγα Φασόη Tηλ: 6977 81 80 13  Ε-Mail: [email protected]

Χρειάζεται προκαταβολή για την κράτηση θέσης