Ο πολυβραβευμένος σεφ Peter Knogl για δύο βραδιές στην Αθήνα, στα Spondi Michelin Star Dinners

Ο πολυβραβευμένος σεφ Peter Knogl του εστιατορίου Le Cheval Blanc στη Βασιλεία της Ελβετίας, θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 6 και 7 Μαΐου, στο εστιατόριο Σπονδή, στα πλαίσια των γαστρονομικών βραδιών Spondi Michelin Star Dinners που οργανώνονται  από το εστιατόριο με διάσημους σεφ από όλο τον κόσμο

Ο πολυβραβευμένος σεφ, δημιουργεί ένα ειδικό μενού 5 πιάτων που αντικατοπτρίζει την βασική του θεωρία: ότι η τέχνη της γαστρονομικής αριστείας έγκειται στον ιδανικό συνδυασμό των συστατικών, διατηρώντας την ουσία των χαρακτηριστικών τους και της γεύσης τους. Οι δημιουργίες του είναι ένα κράμα υψηλής γαλλικής κουζίνας με Μεσογειακές και Ασιατικές επιρροές. Πιστός στο στυλ του αλλά ανοικτός πάντα σε νέες ιδέες, ο τριάστερος σεφ αναζητά την επιδέξια συνύπαρξη συστατικών που προέρχονται από τα καλύτερα προϊόντα που έχει να προσφέρει η φύση.

Το καλωσόρισμα στο μενού και για τις δύο βραδιές αναλαμβάνει ένα δροσερό και εξαιρετικής γεύσης cocktail, The Guatemalan Border με βασικό συστατικό το φίνο ρούμι Zacapa Solera 23 που παράγεται στην Γουατεμάλα. Εξίσου ντελικάτο και φίνο θα είναι και το κλείσιμο του μενού, με το Zacapa Solera 23 Neat με αρωματικά έλαια φρέσκου πορτοκαλιού,  πλούσιο άρωμα και αρμονία στη γεύση.

Γεννημένος το 1968 ο Peter Knogl έχει χαράξει την καριέρα του μέσα σε βραβευμένα εστιατόρια σε Γερμανία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ελβετία. Από το 2007 είναι ο Chef de Cuisine στο εστιατόριο Le Cheval Blanc, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Les Trois Rois. Ο ίδιος δηλώνει ότι η μεγαλύτερή του ευχαρίστηση είναι να έχει στη διάθεσή του προϊόντα υψηλής ποιότητας και να δημιουργεί με αυτά πιάτα με χρώμα, γευστικά, «γεμάτα ήλιο».

Το εστιατόριο Σπονδή, ένα γαστρονομικό εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης, υποστηρίζει σταθερά την υψηλή εστίαση στην Αθήνα. Τα Spondi Michelin Star Dinners αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σεφ να γνωρίσουν την γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και για τους καλεσμένους μια νέα εμπειρία γεύσης, για την οποία θα χρειαζόταν να ταξιδεύσουν εκτός συνόρων για να την απολαύσουν.

Από την κουζίνα του εστιατορίου έχουν περάσει λαμπερά ονόματα της γαστρονομίας όπως ο Éric Fréchon, o Emmanuel Renaut, ο Pascal Barbot, o  Thomas Bühner και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών γαστρονομικών δείπνων,  οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να μιλήσουν με τον σεφ. 

Για κρατήσεις: 210 7564021 & [email protected]

Το εστιατόριο Σπονδή στα social media:  Facebook: @SpondiRestaurant  Instagram: @spondi_restaurant