Διήμερο σεμινάριο για την βελτίωση της όρασης και την αυτοανάπτυξη με τον Philippe Hannetelle

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο από τον Martin Brofman, PhD, βασισμένο στο βιβλίο του: “Improve Your Vision”, το σεμινάριο διεξάγεται στην Αθήνα, 7 & 8 Μαρτίου 2020.

Η όραση δεν είναι μόνο μια φυσική διαδικασία. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη λειτουργία που επηρεάζει και επηρεάζεται από τις συναισθηματικές και πνευματικές καταστάσεις του Είναι και συνδέεται με την προσωπικότητά μας. Ο τρόπος ύπαρξής μας συσχετίζεται με τον τρόπο που βλέπουμε. Σύμφωνα με τον Martin Brofman κάθε τύπος προβλήματος όρασης σχετίζεται με συγκεκριμένους τύπους προσωπικότητας που αντιπροσωπεύουν τους τρόπους αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον ς.
Το στρες είναι ένταση. Οι άνθρωποι που δεν βλέπουν καθαρά έχουν ένταση στο σώμα τους, και ένταση στη συνειδητότητά τους. Οι εντάσεις στη συνειδητότητα συνδέονται με εντάσεις στους μύες με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Γύρω από κάθε βολβό ματιού υπάρχουν έξι μύες. Οι πρόσθετοι αυτοί οφθαλμικοί μύες αποτελούν μέρος του μηχανισμού εστίασης για την όραση. Προκαλούν την επιμήκυνση ή συρρίκνωση των βολβών, ανάλογα με το που εστιάζουμε, αυτό που σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε. Αυτοί οι μύες προκαλούν εντάσεις, όταν υπάρχει στρες (ένταση) στη συνειδητότητα του ατόμου.
Τα προβλήματα στην όραση εμφανίζονται στις ζωές των ανθρώπων όταν αντιμετωπίζουν εντάσεις σε σχέση με το περιβάλλον τους και δεν βλέπουν καθαρά, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Όταν αυτό συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή με μεγάλη ένταση, οι μύες των ματιών που συγκρατούν τις εντάσεις αυτές μπορούν να παγώσουν προσωρινά, κρατώντας το βολβό του ματιού σε μια κατάσταση μη εστίασης.

Σύμφωνα πάντα με τον Martin Brofman, οι μύες των ματιών μπορεί να χαλαρώσουν και η καθαρή όραση μπορεί να επανέλθει χρησιμοποιώντας τεχνικές χαλάρωσης και ασκήσεις Hatha Yoga για τα μάτια (παρόμοιες με αυτές που οι οπτομέτρες αποκαλούν ασκήσεις κινητικότητας). Αν το στρες επηρεάζει αρνητικά την όραση, συνάγεται ότι οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωσή της. Όταν αποκατασταθεί ο κατάλληλος «τόνος» στους μύες των ματιών, οι βολβοί είναι σε θέση να επανέλθουν στη φυσική τους μορφή και η καθαρή όραση μπορεί να επιστρέψει. Οι εντάσεις απελευθερώνονται από το σώμα και τη συνείδηση του ατόμου, και υπάρχει μια επιστροφή σε έναν ευκολότερο, καθαρότερο και φυσικότερο (για αυτό το άτομο) τρόπο ύπαρξης. Για πολλούς ανθρώπους ο δρόμος προς την καθαρότερη όραση περιλαμβάνει ένα εσωτερικό ταξίδι, μια διαδικασία αυτογνωσίας. Ο χρόνος που απαιτείται είναι μεταβλητός, εξαρτώμενος από τις ευαισθησίες ή τις πεποιθήσεις του ατόμου και την προθυμία του να αποχωριστεί συγκεκριμένες συμπεριφορές προς όφελος άλλων που λειτουργούν καλύτερα για αυτόν/ην.
Η επιστροφή στη διαύγεια-καθαρότητα μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες, ή μπορεί να πάρει μήνες. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και να παρατηρούμε την βελτίωση καθώς συμβαίνει.

Tο διήμερο αυτό σεμινάριο βελτίωσης της όρασης αναπτύχθηκε από τον Martin Brofman, Ph.D., ο οποίος θεράπευσε τον εαυτό του από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που η κλασική ιατρική θεωρούσε ανίατη. Εξερευνώντας την συνειδητότητά του και χρησιμοποιώντας εσωτερικές τεχνικές οραματισμού, χαλάρωσης και θετικής σκέψης, όπως είναι αυτές που παρουσιάζονται σε αυτό το σεμινάριο, θεράπευσε τον εαυτό του. Μια «παρενέργεια» αυτής της θεραπευτικής διαδικασίας ήταν ότι δεν χρειαζόταν πλέον τα γυαλιά που φορούσε για 20 χρόνια. Αυτό ήταν που τον ενθάρρυνε να διερευνήσει την σχέση μεταξύ της όρασης και της συνειδητότητας και να αναπτύξει αυτό το σεμινάριο.
Έχει επίσης αναπτύξει ένα σύστημα θεραπείας, «The Body Mirror System», που διερευνά τη σχέση μεταξύ της συνειδητότητας μας, της ζωή μας και του φυσικού μας σώματος.

Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Βελτίωσε την όραση σου” και “Όλα μπορούν να Θεραπευτούν” και  “Ενεργειακή Θεραπεία” κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Τεχνικές του, διδάσκονται σε όλο τον κόσμο από εξαίρετους επαγγελματίες που ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει.

Κατά την διάρκεια της εμπειρίας αυτού του διήμερου, μπορεί κάποιος να εξερευνήσει τις σωματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές και μεταφυσικές πλευρές της όρασής του ώστε να ανακαλύψει την σχέση μεταξύ του τρόπου ύπαρξης και του τρόπου όρασης. Θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε έναν τρόπο ύπαρξης που λειτουργεί καλύτερα για τον εαυτό του. Θα αξιολογήσει τους διάφορους παράγοντες που έχουν επηρεάσει την όρασή του μέχρι τώρα, και θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι για αυτό.

Το εργαστήριο όρασης αφορά όλους όσους έχουν προβλήματα όρασης π.χ. μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμό.

Η επιστροφή στην διαύγεια της όρασης σημαίνει ταυτόχρονα επιστροφή στην φυσική κατάσταση της εσωτερικής διαύγειας, υγείας, αρμονίας και ισορροπίας.

 Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Αγγλικά

Tοποθεσία και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Ξενοδοχείο ΑVA Hotel & Suites Athens, Λυσικράτους 9 Σάββατο: 09:00 – 19.30:00 Κυριακή: 09:00 – 19:00 – Εγγραφές από 8.30 π.μ

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με την
Όλγα Φασόη
Tηλ: 6977 81 80 13
e-mail: [email protected]

Χρειάζεται προκαταβολή για την κράτηση θέσης.