Allergan, παγκόσμιος ηγέτης στην Αισθητική Ιατρική

H Allergan διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο κορυφαίων και καινοτόμων προϊόντων για την αισθητική  προσώπου και  σώματος, που  συνιστούν το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας της εταιρείας και επένδυσης σημαντικών πόρων  σε αυτόν τον τομέα. Kατά τη διάρκεια Media Workshop της Allergan για τους εκπροσώπους τύπου, παρουσιάστηκε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων Αισθητικής Ιατρικής από τον  Δρ. Δημήτριο Ε. Συκιανάκη, επιστημονικό σύμβουλο της Allergan. Ο  Δρ. Δημήτριος Συκιανάκηςξεκίνησε την ομιλία του με την παρατήρηση ότι οι αισθητικές παρεμβάσεις ακολουθούν ανοδική πορεία παγκοσμίως τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες και προχώρησε στην περιγραφή της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης. Στην συνέχεια παρουσίασε στους συμμετέχοντες τους 3 «πυλώνες» της Allergan στην Αισθητική Ιατρική: την κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (αλλαντική τοξίνη) για κοσμητική χρήση, τη σειρά προϊόντων υαλουρονικού οξέος Juvéderm και τη μη επεμβατική θεραπεία μείωσης του σωματικού λίπους CoolSculpting.

Ειδικότερα, η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση, είναι η μοναδική θεραπεία στην Ελλάδα με τρεις ενδείξεις: τη βελτίωση της εμφάνισης των μέτριων έως και σοβαρών κάθετων γραμμών στο μεσόφρυο (το σημείο ανάμεσα στα φρύδια), τη βελτίωση των μετρίων έως και σοβαρών γραμμών στο «πόδι της χήνας»  αλλά και των μέτριων έως και σοβαρών γραμμών στο μέτωπο.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Συκιανάκης παρουσίασε τα προϊόντα της σειράς JUVEDERM της Allergan,  της κορυφαίας παγκοσμίως σειράς ενέσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων (filler) προσώπου με υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για τζελ υαλουρονικού οξέος που εγχέονται στο δέρμα και αναπλάθουν τα δομικά χαρακτηριστικά του προσώπου, αποκαθιστώντας τον όγκο, σμιλεύοντας το περίγραμμα των ζυγωματικών, ανορθώνοντας τα μάγουλα και ενισχύοντας τα χείλη, προσφέροντας φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν 18 έως 24 μήνες. Συγκεκριμένα, η σειρά JUVÉDERM της νεότερης τεχνολογίας Vycross, περιλαμβάνει τα παρακάτω προϊόντα: VOLUX: Για τη σμίλευση του κάτω μέρους του προσώπου, VOLUMA: Για την αποκατάσταση του όγκου στο μέσο τμήμα του προσώπου, VOLITE: Για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, VOLBELLA: Για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών και τη λείανση των λεπτών γραμμών, VOLIFT: Για τη βελτίωση των ρυτίδων και το σχηματισμό των χαρακτηριστικών.

Ο Δρ. Συκιανάκης αναφέρθηκε και σε ένα «επαναστατικό», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης, το οποίο ανέπτυξε και εφαρμόζει η Allergan σε ολόκληρο τον κόσμο, το Allergan Medical Institute. Το Allergan Medical Institute είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που παρέχει  προγράμματα  προσαρμοσμένα στις σύγχρονες  εξελιγμένες τεχνικές, που εστιάζουν στα νεότερα δεδομένα και πρακτικές, ώστε οι επαγγελματίες υγείας να πετυχαίνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους θεραπευόμενους τους  με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Επιπλέον, περιέγραψε και τη φιλοσοφία των  MD Codes, οι οποίοι αποτελούν μια νέα «γλώσσα» επικοινωνίας μεταξύ των ιατρών που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία και τη μεταβίβαση της ιατρικής γνώσης σε θέματα αισθητικής του προσώπου.

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, η μη επεμβατική μείωση του λίπους παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στον χώρο της αισθητικής ιατρικής, η τελευταία  θεματική ενότητα του workshop επικεντρώθηκε στην τεχνική της κρυολιπόλυσης. Ειδικότερα παρουσιάστηκε η κορυφαία στον κόσμο συσκευή CoolSculpting, η οποία είναι η μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA συσκευή κρυολιπόλυσης, με πάνω από 52 δημοσιευμένες μελέτες και επτά εκατομμύρια κύκλους θεραπείας παγκοσμίως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές περιοχές του σώματος και περιλαμβάνει δύο τεχνολογίες ασφαλείας (CoolControl και Freeze Detect).

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο Δρ. Συκιανάκης τόνισε ότι όλα τα παραπάνω προϊόντα αντικατοπτρίζουν την παγκόσμια ηγετική θέση της Allergan στην Αισθητική Ιατρική, όχι μόνο επειδή επενδύει στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της και εξελίσσει την ιατρική εκπαίδευση, αλλά και επειδή στοχεύει σε αποτελέσματα που μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην ευεξία και την ψυχολογία των ανθρώπων που επιλέγουν τα προϊόντα της.