Η Κορρές καινοτομεί με την μοναδική Λευκή Πεύκη και ενεργοποιεί εντυπωσιακά τους μηχανισμούς αντιγήρανσης

Η Κορρές καινοτομεί για μια ακόμα φορά. Εμπνέεται από την ελληνική φύση και την ισχυρά αντιγηραντική Λευκόδερμη Πεύκη (γνωστή ως Ρόμπολο) από την περιοχή Κρανιά της Πίνδου στον νομό Γρεβενών και δημιουργεί την Λευκή Πεύκη, μια νέα μοναδική σειρά στοχευμένης φροντίδας ειδικά για τις επιδερμίδες στην αρχή των ορμονικών διαταραχών της κλιμακτηρίου και μετά την εμμηνόπαυση.

της Τζένης Φραγκούλη

Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση και εξειδίκευση στη μελέτη των αιωνόβιων δένδρων, νέα πρωτογενής έρευνα της ΚΟΡΡΕΣ, στα πλαίσια της ανάπτυξης καινοτόμων καλλυντικών λύσεων, σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής και το Τμήμα Βιολογίας (ερευνητική κατεύθυνση Μοριακής & Κυτταρικής Γήρανσης) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οδηγεί στην ανακάλυψη ενός νέου ισχυρού φυσικού δραστικού, της Λευκόδερμου Πεύκης.

Η Λευκόδερμος Πεύκη από την περιοχή Κρανιά της Πίνδου στο Νομό Γρεβενών, φυτρώνει εκεί που σταματάνε τα δάση της Μαύρης Πεύκης και εκτείνεται έως τις ζώνες της αλπικής βλάστησης (την ανώτερη ζώνη βλάστησης). Η Λευκόδερμος Πεύκη διακρίθηκε για το ισχυρό αντιγηραντικό προφίλ της, καθώς αποδείχθηκε ότι ενεργοποιεί πολλαπλά μονοπάτια αντιγήρανσης και ειδικότερα τα γονίδια του πρωτεασώματος – κύριος μηχανισμός προστασίας του νεανικού φαινότυπου του δέρματος. Ενισχύει την παραγωγή νέων πρωτεϊνών, ρυθμίζοντας την αναπαραγωγική ικανότητα της επιδερμίδας, ώστε διατηρεί το υγιές και νεανικό προφίλ των κυττάρων. Παράλληλα, το συγκεκριμένο συστατικό κατέγραψε υψηλή αντιοξειδωτική απόδοση, αλλά και εξαιρετική λευκαντική δράση.

Η ΚΟΡΡΕΣ εισάγει για πρώτη φορά αυτό το νέο ισχυρό αντιγηραντικό φυσικό συστατικό ελληνικής προέλευσης στην παγκόσμια βιβλιοθήκη συστατικών (INCI), συμβάλλοντας στην εξέλιξη της βιομηχανίας φυσικής ομορφιάς και εμπλουτίζοντας την παγκόσμια γνώση. Η Λευκόδερμος Πεύκη και συγκεκριμένα το εκχύλισμα που προέρχεται από το φλοιό του δένδρου και το οποίο παράγει η ΚΟΡΡΕΣ, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε καλλυντική φόρμουλα, στη νέα σειρά Λευκή Πεύκη. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, επαναφέρει την ελαστικότητα, συσφίγγει, διορθώνει τις βαθιές ρυτίδες, ενισχύει την αντοχή του δέρματος και καταπολεμά τις κηλίδες. 

Η νέα σειρά Λευκή Πεύκη αναπτύχθηκε βάσει των συγκεκριμένων αλλαγών στο δέρμα που συνεπάγεται η μετάβαση στην εμμηνόπαυση με την υπόσχεση να επαναφέρει σημαντικές λειτουργίες του στα επίπεδα προ-εμμηνόπαυσης.  Η επιδερμίδα χάνει τουλάχιστον 30% του κολλαγόνου στα 5 πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση, οδηγώντας σε απώλεια πυκνότητας και αντοχής, αλλοίωση του περιγράμματος, χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες.

Το φυσικό δραστικό μείγμα πολυπεπτιδίων αποδείχθηκε ότι αυξάνει τη σύνθεση του κολλαγόνου κατά 238% και είναι το καινοτόμο συστατικό με στοχευμένη δράση στην ορμονο-εξαρτώμενη γήρανση μετά την εμμηνόπαυση – δράση που ξεκινάει με την επαναφορά του ζωτικού νερού και της πυκνότητας του δέρματος στα επίπεδα προ-εμμηνόπαυσης. Η νέα σειρά Λευκή Πεύκη μέσα από τον επιστημονικά τεκμηριωμένο συνδυασμό προηγμένων, στοχευμένων συστατικών, αναπληρώνει τα λιπίδια που φθίνουν με το χρόνο, επαναφέροντας τον όγκο και την πυκνότητα του δέρματος, μειώνει την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων και κηλίδων γήρανσης, ενώ προσφέρει έντονη θρέψη για λεία, άνετη και λαμπερή επιδερμίδα.

Εννέα στις δέκα γυναίκες που τη δοκίμασαν, διαπίστωσαν βαθιά θρέψη του δέρματος αμέσως μετά την εφαρμογή, μείωση βαθιών ρυτίδων σε μόλις 1 μήνα και ενισχυμένο όγκο πρόσωπου.  Η αποτελεσματική ενυδάτωση, η σύσφιγξη, η αυξημένη πυκνότητα και η αίσθηση άνεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο κοινός παρονομαστής της εμπειρίας εφαρμογής για το 100% των γυναικών, επιβεβαιώνοντας ότι η σειρά Λευκή Πεύκη είναι ιδανική για τις ανάγκες της ώριμης επιδερμίδας.

Η σειρά ΛΕΥΚΗ ΠΕΥΚΗ – Αναπλήρωση όγκου & πυκνότητας, θρέψη, κηλίδες και βαθιές ρυτίδες  –  για ώριμες επιδερμίδες περιλαμβάνει:

ΟΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ / INTENSIVE REDENSIFYING για Αναπλήρωση όγκου & πυκνότητας, κηλίδες και  βαθιές ρυτίδες 

Βελούδινος κρεμώδης ορός ενισχυμένος με εκχύλισμα θαλάσσιου Κρίνου που δρα στοχευμένα σε κηλίδες γήρανσης, αναπλήρωση όγκου και πυκνότητας για τις αυξημένες ανάγκες του δέρματος μετά την εμμηνόπαυση. Εμπλουτισμένος με φυσικό δραστικό μείγμα πολυπεπτιδίων και πολυφαινόλες Λευκής Πεύκης, αναπληρώνει τα λιπίδια που φθίνουν με το χρόνο, μειώνει την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων και προσφέρει θρέψη για λεία, άνετη και λαμπερή επιδερμίδα.

ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ για Αναπλήρωση όγκου & πυκνότητας, θρέψη και  βαθιές ρυτίδες 

Ενισχυμένη μη λιπαρή κρέμα ημέρας με στοχευμένη δράση αναπλήρωσης όγκου και πυκνότητας για τις αυξημένες ανάγκες του δέρματος μετά την εμμηνόπαυση. Εμπλουτισμένη με φυσικό δραστικό μείγμα πολυπεπτιδίων και πολυφαινόλες Λευκής Πεύκης αναπληρώνει τα λιπίδια που φθίνουν με το χρόνο, μειώνει την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων και προσφέρει έντονη θρέψη για λεία, άνετη και λαμπερή επιδερμίδα.

ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΑΣ για Αναπλήρωση όγκου & πυκνότητας, θρέψη και  βαθιές ρυτίδες 

Πλούσια κρέμα νύχτας με στοχευμένη δράση αναπλήρωσης όγκου και πυκνότητας για τις αυξημένες ανάγκες του δέρματος μετά την εμμηνόπαυση. Εμπλουτισμένη με φυσικό δραστικό μείγμα πολυπεπτιδίων και πολυφαινόλες Λευκής Πεύκης, αναπληρώνει τα λιπίδια που φθίνουν με το χρόνο, μειώνει την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων και προσφέρει έντονη θρέψη για λεία, άνετη και λαμπερή επιδερμίδα.

Η σειρά ΛΕΥΚΗ ΠΕΥΚΗ της ΚΟΡΡΕΣ  θα βρίσκεται στα Φαρμακεία από τον Ιανουάριο του 2018.