Παπούτσια όχι μόνο για άθεους!

Mε έμπνευση το μινιμαλιστικό design του Bauhaus, παπούτσια όχι μόνο για άθεους, ανατομικά, απίστευτα απαλά, με ξεκάθαρη δήλωση: “Είμαι άθεος”!   Και η Βερολινέζικη εταιρεία δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες.

της Μαυρέτας Πολίτη

Τώρα οι άθεοι έχουν και τις σόλες τους, όπως χαριτολογώντας έγραψε κάποιος στα social media.  Ο Δουβλινέζος ιδρυτής της εταιρείας David Bonney  και η παρέα του, φίλοι, designers και δημιουργοί παπουτσιών,  “παπουτσάδες” όπως τους αρέσει να δηλώνουν,  δημιούργησαν  τα χειροποίητα δερμάτινα παπούτσια με την λέιζερ εγχάρακτη φράση στην σόλα  “Ich bin atheist” (είμαι άθεος) ή την φράση “Darwin loves”. Μινιμαλιστική κομψότητα εμπνευσμένη από τις αρχές του Bauhaus, ενώ Βερολίνο, Λονδίνο και Πόρτο οι πόλεις από τις οποίες βγαίνει όλη η δουλειά, με μεγάλη επιτυχία όπως φαίνεται, καθώς εξάγουν χιλιάδες ζευγάρια κυρίως στην Αμερική και στην Σκανδιναβία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Παπούτσια όχι μόνο για άθεους! 

Για την ιστορία, εξηγούν πως αυτό που ξεκίνησε σαν αστείο, μόλις ανέβηκε στα social media έγινε χαμός. Τα παπούτσια τους αγαπήθηκαν αμέσως και το brand έχει πια εδραιωθεί.  Οι “πιστοί” τους αυξάνονται μέρα με την μέρα, από την ίδρυση της εταιρείας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ οι ίδιοι συμπληρώνουν έξυπνα: “μπορείτε να φοράτε τα παπούτσια μας ακόμα κι αν δεν είστε άθεοι. Παπούτσια όχι μόνο για άθεους λοιπόν!

Ποιότητα και μινιμαλισμός

Σίγουρα όμως δεν φτάνει μια έμπνευση στιγμής όσο προκλητική ή με χιούμορ κι αν είναι αυτή. Στην ποιότητα υλικών και κατασκευής οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας τους. Πιστοί στις μινιμαλιστικές αρχές του Βauhaus, σχεδίασαν τα παπούτσια με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζονται μόνο τρία κομμάτια από το καλύτερο δέρμα για το πάνω μέρος των παπουτσιών, όταν τα άλλα παπούτσια χρειάζονται τουλάχιστον 10 κομμάτια.  Οι σόλες είναι φτιαγμένες από φυσικό λάστιχο, ενώ δημιούργησαν και vegan παπούτσια από μικρο-ίνες ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών. Εντυπωσιακό!

Η σόλα δεν ήταν αρκετή

Έπρεπε με κάποιο τρόπο οι άθεοι να αναγνωρίζονται μεταξύ τους και το μήνυμα στην σόλα δεν βοηθούσε. Χρειάζονταν ένα logo στα πλαϊνά του παπουτσιού ορατό κατά το περπάτημα. Tι θα μπορούσε να είναι αυτό αναρωτήθηκαν. Και η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Μια μαύρη τρύπα. Η οποία είναι σύμβολο του “τίποτα”. Τι περιγράφει καλύτερα το “δεν πιστεύω σε τίποτα”, από το “τίποτα”; Και το λογότυπο μαύρη τρύπα μπήκε στα παπούτσια τους.

Και για τα παιδιά

Με χιούμορ  σχεδίασαν και την σόλα στα παιδικά παπούτσια που δημιουργούν. “Πιστεύω στην μαμά”, “Πιστεύω στον μπαμπά”  οι φράσεις και τα υπέροχα δερμάτινα, καλοσχεδισμένα, ζεστά και ανθεκτικά παπουτσάκια για τα παιδιά έγιναν κι αυτά επιτυχία. Σίγουρα, παπούτσια όχι μόνο για άθεους! Κι εμείς περιμένουμε με περιέργεια το επόμενό τους εγχείρημα.

Η ιστορία του David Bonney και της παρέας του, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έμπνευση, χιούμορ, καλή δουλειά και πίστη στην ποιότητα ειναι η συνταγή της επιτυχίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.atheistberlin.com