Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

«Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε» είναι ένα παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας, που εξελίσσεται ανάμεσα στη Χώρα των Παραμυθιών και στη Χώρα των Ανθρώπων.  Είναι ένα αλληγορικό παραμύθι για τη χώρα των παραμυθιών, εκεί που γεννιούνται και μεγαλώνουν τα όνειρα μέσα σε σύννεφα από προκλητικές και πολύχρωμες μυρωδιές.  Οι τρεις Μοίρες κυνηγούν την πριγκίπισσα Τύχη και το κυνηγητό ξεκινάει από το χάραμα και τελειώνει λίγο πριν σουρουπώσει, την ώρα που ο ήλιος κλείνει τα τεράστια βλέφαρά του και πάει για ύπνο. Έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πιο λαμπερός και να μην έχει συννεφιά!
“Μην το μαρτυρήσετε στους γονείς σας, γιατί αυτοί νομίζουν άλλα πράγματα για τη συννεφιά. Όλοι οι μεγάλοι το λένε «καιρικό φαινόμενο» γιατί δεν ξέρουν ότι η συννεφιά είναι απλά κακός ύπνος με άσχημα όνειρα για τον ήλιο μας και η βροχή τα δάκρυά του για την κακή του νύχτα.”

Αυτή την ιστορία όμως θα την πούμε μια άλλη φορά, σήμερα θα γνωρίσουμε την καλή πριγκίπισσα Τύχη και τους φύλακες που την προστατεύουν, μέρα και νύχτα, από τον χειρότερο εχθρό της: Τον Φόβο! Άραγε, μόνο στην πραγματική ζωή είναι που φοβούνται οι άνθρωποι; Ή μήπως δυσκολεύονται και οι πριγκίπισσες; Θα καταφέρουν να βρουν οι ήρωες το πέρασμα για να συναντηθούν οι δύο κόσμοι και να νικηθούν οι φόβοι;

Το παραμύθι δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στη Χώρα των Παραμυθιών, να γνωρίσουν κάποιους ήρωες που τους ακολουθούν από την ημέρα που γεννήθηκαν και άλλους που μπορούν να μάθουν από την παιδική ηλικία πώς να τους αποφύγουν…

Για τους μεγάλους είναι μια ιστορία για τη ζωή… Ένα κείμενο που στοχεύει να προβληματίσει και να μας φέρει πιο κοντά με τους φόβους μας, τόσο κοντά που ο καθένας θα μπορεί να αναγνωρίσει τη δική του αλήθεια, να εμπνευστεί, αλλά και να πάρει δύναμη…

Η Μαρία Θέμελη  έχει γράψει πολλά κείμενα και άρθρα, λιγότερα παραμύθια και αυτό το παραμύθι είναι το πρώτο της βιβλίο που εκδίδεται. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.
Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα Πολιτισμού και Τεχνών.
Σήμερα είναι  επιχειρηματίας, με δική της εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας, ως Marketing and Communication Strategist, με σημαντικό πελατολόγιο. Ασχολείται ενεργά  και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό  Συσσίτιο) του  Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί. Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Το βιβλίο «Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε» είναι διαθέσιμο σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας και μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε στο site των εκδόσεων www.fylatos.com με δωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά σε 62 χώρες με διαθεσιμότητα μιας εργάσιμης για όποιον το προμηθευτεί στο εξωτερικό. Η διάθεση στο εξωτερικό γίνεται απευθείας μέσω μεγάλων συνεργαζόμενων εταιριών όπως οι Amazon, Βarnes and Noble, Book Depository, Abe books κλπ. Το βιβλίο τυπώνεται σε οικολογικά χαρτιά με περιβαλλοντικά βιώσιμη μέθοδο.