Πρασοσέλινο με σελινόριζα και κολοκυθάκια αβγολέμονο

Το ταπεινό πρασοσέλινο, εμπλουτίζεται με την σελινόριζα και τα κολοκυθάκια. Το ξινούτσικο αβγολέμονο δένει τις γεύσεις και ένα πανεύκολο αλλά θεσπέσιο φαγητό δημιουργείται. Μπορείτε να θέλετε να προσθέσετε πατάτες και καρότα, κομμένα και αυτά στο μέγεθος των πράσων. Τα προσθέτετε από την αρχή στην κατσαρόλα. Το πρασοσέλινο σερβίρετε μόνο του με τυρί φέτα, ταιριάζει με τόνο και συνοδεύει άριστα κρεατικά και πουλερικά. Με ένα ψητό κοτόπουλο για παράδειγμα δημιουργεί ένα τέλειο συνδυασμό.

Υλικά

  • 4 πράσα
  • μισή σελινόριζα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αβγού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Πως θα φτιάξετε το πρασοσέλινο με τη σελινόριζα και τα κολοκυθάκια

Πλένετε και καθαρίζετε τα πράσα. Τα κόβετε σε κομμάτια 6-8 εκατοστών και μετά κατά μήκος στα δύο. Πλένετε και καθαρίζετε τα κολοκυθάκια. Τα κόβετε σε κομμάτια περίπου ίσου μεγέθους με τα πράσα. Το ίδιο κάνετε και με την σελινόριζα.

Τοποθετείτε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τα πράσα, τα κολοκυθάκια, την σελινόριζα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Ρίχνετε λίγο νερό, να μισοσκεπαστούν, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 περίπου λεπτά.

Προσθέτετε το σέλινο, σκεπάζετε πάλι και αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά. Χτυπάτε σε μπολ το αβγό και προσθέτετε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε και πάλι σιγά σιγά μισό φλιτζάνι από το ζουμί του φαγητού. Χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα. Κουνάτε  αρκετά να  ομοιογενοποιηθεί η σάλτσα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή Πολυξένη Μέγα