Χούμους με παντζάρια

Το κλασικό και αγαπημένο χούμους παίρνει υπέροχο χρώμα και γεύση από τα παντζάρια. Φτιάχνεται εύκολα και συνοδεύει σχεδόν τα πάντα. Υπέροχο σνακ σαν άλειμμα σε ψωμί ή φρυγανιές, αλλά και ντιπ για κριτσίνια και μπαστουνάκια φρέσκων λαχανικών.

Υλικά για το χούμους με παντζάρια

3  μεγάλα παντζάρια βρασμένα

1 φλ. τσαγ. ρεβίθια βρασμένα

1/3 φλ. τσαγ. καρύδια ψίχα

3 κουτ. σουπ. ταχίνι

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη

1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο

χυμό από ένα μικρό λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Πως θα το φτιάξετε

Kόψτε τα παντζάρια σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετήστε τα όλα μαζί στο μπλέντερ και δουλέψτε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε. Αν βγει πολύ πηχτό το μείγμα, προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε την γεύση και διορθώστε αν χρειάζεται. Ανακατέψτε. Το χούμους με παντζάρια έτοιμο. Συνοδεύετε την σαλάτα, τα πιάτα με κρεατικά, τα όσπρια ή απλά αλείφετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί (το τέλειο σνακ).

Συνταγή Πολυξένη Μέγα