Cookies με φιστικοβούτυρο και σταφίδες

Cookies τραγανά απ’έξω, μαλακά μέσα, μοναδικά νόστιμα και γίνονται στο άψε σβήσε. Ψήσιμο μόνο 10 λεπτάκια περίπου και έτοιμα. Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας, με το πρωινό ή σνακ για όταν θέλετε κάτι γλυκό. Αν οι μικροί μας φίλοι δεν θέλουν σταφιδούλες, αντικαταστήστε τις με κομματάκια σοκολάτας ή ψήστε τα σκέτα. Επίσης υπέροχα.

YΛΙΚΑ

1/2 φλ. τσαγ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένη

1 φλ. τσαγ. ζάχαρη

2/3 φλ. τσαγ. φιστικοβούτυρο κατά προτίμηση crunchy

1 αβγό

1 1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. σόδα

1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. τσαγ. μαύρες σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και την ζάχαρη. Δουλεύετε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε το φιστικοβούτυρο και το αβγό. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες.
  2. Δουλεύετε λίγο ακόμα να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και συνεχίζετε το ζύμωμα με το χέρι. Προσθέτετε τις σταφίδες και ζυμώνετε να ενσωματωθούν και αυτές στο μείγμα.
  3. Απλώνετε λαδόκολλες σε δύο ταψιά και αρχίζετε να πλάθετε τα cookies. Tα πλάθετε σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζετε ελαφρά να πλατύνουν. Τα τοποθετείτε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο μεγαλώνουν. Δημιουργείτε σχήματα στην επιφάνεια με ένα πηρούνι.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζετε από τον φούρνο, περιμένετε 1-2 λεπτά να ξεκουραστούν και τα τοποθετείτε προσεχτικά να μην σπάσουν, πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  5. Τα απολαμβάνετε αμέσως ή τα αποθηκεύετε σε τσίγκινο ή γυάλινο σκεύος για μερικές μέρες.