Cookies με ταχίνι και μουσλί

Είναι cookies υγιεινά, πεντανόστιμα και πανεύκολα. Ψήνονται γρήγορα και διατηρούνται σε γυάλινο ή τσίγκινο κουτί για 1 εβδομάδα. Ότι πρέπει για τις ώρες που θέλετε κάτι γλυκό, για σνακ στο γραφείο ή στο σχολείο και για το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι. Επιλέξτε τα μουσλί της αρεσκείας σας και αντικαταστήστε το πετιμέζι, αν δεν το θέλετε, με μέλι. Απλά υπέροχα!

ΥΛΙΚΑ για περίπου 26 cookies
  • 150γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.σουπ. πετιμέζι
  • 1κουτ. σουπ. ταχίνι
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. σουπ. τζίντζερ σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 φλ. τσαγ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 φλ. τσαγ. μουσλί
  • 1/2 φλ. τσαγ. βρώμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με την ζάχαρη, το πετιμέζι, την βανίλια και το ταχίνι. Ρίχνετε το αβγό και χτυπάμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  2. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν και την σόδα. Τα προσθέτετε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μουσλί και την βρώμη και ανακατεύετε.
  3. Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα. Με μια κουτάλα παγωτού (scoop), παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετείτε πάνω στην λαδόκολλα. Μια κουταλιά για κάθε cookie. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β. για 7 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα (περισσότερο στις άκρες).
  4. Τα βγάζετε και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Καλή απόλαυση.