“Χριστούγεννα στο σπίτι” της Άννας Μαρίας Μπαρού και Μαρέγκα με μόκα και κάστανα, το γλυκό που μας μαθαίνει

“Χριστούγεννα στο σπίτι” είναι το υπέροχο βιβλίο της Άννας Μαρίας Μπαρού για τα γιορτινά καλέσματα. Η πολυτάλαντη Άννα Μαρία, με την εξαιρετική αισθητική και το εκλεπτυσμένο γούστο, δημιουργεί εντυπωσιακές νοστιμιές τις οποίες “σερβίρει” μοναδικά σε ένα σκηνικό μαγικό όπως μόνο εκείνη ξέρει να στήνει.

Την αγαπήσαμε από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη που παρουσίαζε ιδέες και συμβουλές διακόσμησης art de la table για γιορτινά καλέσματα και συνταγές πρωτότυπες και λαχταριστές. Το πάθος της είναι ατελείωτο, µε αποτέλεσµα οι ιδέες της να καλύπτουν από επίσηµα κλασικά Χριστουγεννιάτικα δείπνα, γάµους και παιδικά πάρτι µέχρι πιο χαλαρές καταστάσεις, όπως καλέσµατα για πίτσα ή ένα ροµαντικό τετ α τετ.  Όλα αυτά εκφράζουν την προσωπική της φιλοσοφία για τη µαγειρική και την υποδοχή και είναι ακριβώς αυτό που θέλει να µεταδώσει και στους τηλεθεατές της.  Αντλώντας όλη την έµπνευσή της από την κουζίνα της γιαγιάς της, όπου πέρασε ατελείωτες ώρες ως παιδί, προσκαλεί συχνά τους φίλους της, δηµιουργώντας υπέροχα πολύχρωµα πιάτα και παρουσιάζοντάς τα µε τον πιο εκλεπτυσµένο και κοµψό τρόπο.  Σωστή οικοδέσποινα, δεν θα μπορούσε να μην έχει εντυπωσιακές προτάσεις και για το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το βιβλίο της “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” μας μαθαίνει πως να υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας στις γιορτές μέσα από διακοσμητικές προτάσεις που δημιούργησε στο σπίτι της και μας προτείνει υπέροχα Χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα, γλυκά και αλμυρά και κάνει τα δύσκολα, εύκολα. Το βιβλίο, έχει έξι ολοκληρωμένα μενού σχεδιασμένα με νοστιμιές φτιαγμένες από απλά καθημερινά υλικά εξασφαλίζοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μεταδίδοντας με σιγουριά ότι το να δέχεσαι πρέπει να είναι ευχάριστο, εύκολο και γρήγορο.  Στο βιβλίο βρίσκουμε ακόμα συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορούμε να φτιάξουµε µε τα παιδιά µας αλλά και χρονοδιαγράµµατα που θα αποδειχτούν ο καλύτερός σύµµαχος για ένα άψογα οργανωµένο γιορτινό τραπέζι.

Το βιβλίο “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

Η Άννα Μαρία μοιράζεται μαζί μας την υπέροχη συνταγή της (από το βιβλίο της), Μαρέγκα με μόκα και κάστανα (μόλις βρήκα το γλυκό που θα φτιάξω τα Χριστούγεννα).

Μαρέγκα με μόκα και κάστανα  
ΥΛΙΚΑ

700 ml κρέµα γάλακτος

2½ κ.σ. στιγµιαίο καφέ

3 κ.σ. ζάχαρη

ροζέτες µαρέγκας

1 βάζο γλυκό του κουταλιού κάστανο ή µαρόν γλασέ (400 γρ.)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα φλιτζάνι βάζουµε λίγη κρέµα γάλακτος και της προσθέτουµε τον στιγµιαίο καφέ. Αφήνουµε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσουν όλοι οι κόκκοι. (Περνάµε το µείγµα από σουρωτήρι εάν χρειαστεί.) Ανακατεύουµε το µείγµα µε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος, προσθέτουµε τη ζάχαρη και τη χτυπάµε µέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια βάζουµε τη σαντιγί σε σακούλα για κορνέ. Τοποθετούµε λίγη ποσότητα στον πάτο κάθε ποτηριού και στη συνέχεια βάζουµε 2-3 µαρέγκες, ακόµα λίγη δόση σαντιγί, 2-3 κάστανα και πάλι σαντιγί, τελειώνουµε µε µαρέγκα και πασπαλίζουµε ελαφρώς µε ζάχαρη άχνη.