Χούμους αβοκάντο με ταχίνι και τσιπς φούρνου γλυκοπατάτας (Νάξου)

ο χούμους αβοκάντο με ταχίνι θα το λατρέψετε. Τα τσιπς γλυκοπατάτας είναι τέλεια! Και όσο για το πόσο υγιεινά είναι; Δυναμίτης! Τα αβοκάντο είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα και κάνουν καλό στην υγεία όπως και το ταχίνι (πλούσιο σε πρωτεϊνη και αντιοξειδωτικές ουσίες). Η λιπαρή πλούσια βουτυράτη υφή του αβοκάντο και η γήινη γεμάτη γεύση από το ταχίνι, το οποίο έχει επίσης την ιδιότητα να βοηθάει να δέσουν τα υλικά που αναμειγνύονται μαζί του, ταιριάζουν τέλεια με τα βρασμένα ρεβίθια και το σκόρδο (υπερτροφή).  Το υπέροχο χούμους που δημιουργούν είναι ότι καλύτερο για την υγεία, την ευεξία και την όρεξή σας.  Συνοδεύστε το με καλοψημένα τσιπς λευκής γλυκοπατάτας Νάξου. Η γλυκοπατάτα, πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, έχει λίγες θερμίδες και είναι θρεπτικό και υγιεινό σνακ. Συνδυάζεται τέλεια με το χούμους αβοκάντο με ταχίνι, το οποίο όμως ταιριάζει μια χαρά και με μπαστουνάκια λαχανικών ή τσιπς αραβικής πίτας. Στα τσιπς γλυκοπατάτας, δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά ή μυρωδικά εκτός από το αλατοπίπερο γιατί η πλούσια γεύση του χούμους είναι αρκετή.

ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ

1 φλ. τσαγ. βρασμένα ρεβίθια

2 κουτ. σούπ. ταχίνι ολικής άλεσης

1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

2  μεγάλες σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες

2 ώριμα αβοκάντο

χυμό από μισό πορτοκάλι και μισό μικρό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύετε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σερβίρετε και συνοδεύετε με τα τσιπς γλυκοπατάτας.

ΤΣΙΠΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ

2 γλυκοπατάτες Νάξου

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε πολύ λεπτές λωρίδες, χρησιμοποιώντας το μαντολίνο κοπής λαχανικών. Τις τοποθετείτε σε μπολ, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά. Τις τοποθετείτε σε στρώσεις σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 20 περίπου λεπτά (να αρπάξουν στις άκρες). Όταν τα βγάλετε, αφήστε τα να χλιάνουν ή να κρυώσουν και σερβίρετε. Όσο πιο λεπτά τα κόψετε τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.