Φασολάκια σκορδάτα με βαλσαμικό ξίδι, από την κατάψυξη στον φούρνο.

Φασολάκια σκορδάτα στον φούρνο, με σκόρδο, πεντανόστιμα και έτοιμα σε 5 λεπτά. Καταπληκτικό πιάτο για συνοδευτικό σε κρεατικά, για νηστεία αλλά και για το ταπεράκι της δουλειάς. Με ένα παξιμάδι και τυρί φέτα έχετε το τέλειο βραδινό γεύμα με εγγυημένη απόλαυση. Υγιεινό φαγητό, χωρίς πολλές θερμίδες. Απίστευτα νόστιμα και εύκολα. Μην σας προβληματίζει το γεγονός ότι θα χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φασολάκια. Σύμφωνα με έρευνες, τα κατεψυγμένα λαχανικά διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των οφέλιμων συστατικών τους. Φασολάκια σκορδάτα λοιπόν, με στρογγυλά φασολάκια, από την κατάψυξη στον φούρνο.

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

1 κιλό κατεψυγμένα στρογγυλά φασολάκια

1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο

1 κύβο ζωμού λαχανικών κατά προτίμηση βιολογικό

1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες

4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1/3 φλ. τσαγ. ξίδι βαλσαμικό

αλάτι, πιπέρι

Πως θα φτιάξετε τα φασολάκια σκορδάτα με βαλσαμικό ξίδι στον φούρνο:

1. Βγάζετε τα φασολάκια από την κατάψυξη και τα τοποθετείτε σε πυρέξ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, και το σκόρδο. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με βαλσαμικό ξίδι, ένα μικρό φλυτζάνι νερό και διαλύετε μέσα, τον κύβο ζωμού. Περιχύνετε με το μείγμα τα φασολάκια, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στον φούρνο.

2. Ψήνετε τα φασολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 40 περίπου λεπτά. Ανακατεύετε τα φασολάκια κατά την διάρκεια του ψησίματος, αρκετές φορές. Βγάζετε από τον φούρνο, μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.  Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Φασολάκια σκορδάτα κατευθείαν από την κατάψυξη στον φούρνο.