Τηγανίτες με παντζάρι, βρώμη και ξινομυζήθρα

Σούπερ τηγανίτες με παντζάρι, βρώμη, τζίντζερ, σκόρδο και ξινομυζήθρα. Πραγματικά υπέροχες. Ετοιμες για τηγάνι στο λεπτό. Το πικάντικο τζίντζερ και το φρέσκο κρεμμυδάκι τις ανεβάζουν γευστικά σε άλλο επίπεδο και αποτελούν εξαιρετική ιδέα για well come ορεκτικό, αν τις κάνετε μικρότερες σε μέγεθος. Υγιεινές καθώς το παντζάρι, το τζίντζερ και το σκόρδο είναι σούπερ τροφές. Την αμαρτία μας όμως την κάναμε. Σερβίραμε με μπλε τυρί, που δεν φαντάζεστε πόσο τους πάει. Φτιάξτε μια πράσινη σαλάτα και το γεύμα με τις τηγανίτες παντζάρι είναι έτοιμο. Θα τις λατρέψετε. Αν δεν σας βρίσκετε ξινομυζήθρα φτιάξτε τις με φέτα αλλά προσοχή στο αλάτι.

ΥΛΙΚΑ

2 φλ.τσαγ. καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι παντζάρια (ωμά)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 1/2 φλ. τσαγ. ξινομυζήθρα λειωμένη με ένα πηρούνι (ή φέτα τριμμένη)

1 φλ. τσαγ. βρώμη πολτοποιημένη ελαφρά στο μούλτι

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και πολτοποιημένες

1 μικρό κομματάκι τζίντζερ (2 περίπου εκατοστά), καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι΄

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσετε φέτα αντί για μυζήθρα, προσέξτε το αλάτι. Ζυμώνετε με το χέρι και πλάθετε τηγανίτες, όχι πολύ χοντρές.
  2. Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε σε δόσεις τις τηγανίτες. Προσοχή γιατί παίρνουν χρώμα γρήγορα. Γυρνάτε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  3. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε. Όπως αναφέραμε τις σερβίραμε με μπλέ τυρί. Μπορείτε όμως να τις συνοδεύσετε με τζατζίκι (με σκόρδο ή χωρίς για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα). Υπέροχες και νοστιμότατες!