Τάρτα με κολοκυθάκια, ροκφόρ και μυζήθρα

Ονειρεμένη Ανοιξιάτικη τάρτα που παντρεύει ιδανικά το καλοκαιρινό κολοκυθάκι με το πιο Χειμωνιάτικο τυρί, το ροκφόρ. Η μυζήθρα τα δένει εξαιρετικά και το αποτέλεσμα είναι θεσπέσιο. Ελαφριά και συγχρόνως γευστικότατη. Το κουκουνάρι και ο ηλιόσπορος της επικάλυψης κάνει κριτσανιστή την επιφάνεια και ισορροπεί την κρεμώδη ανάλαφρη γέμιση. Τέλεια για καλέσματα αλλά και για καθημερινό γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1 1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 ml ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλ. μπέικιν

1/2 κουτ. γλ. αλάτι

1 κρόκο αβγού

αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

3 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

150γρ. τυρί ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί) λιωμένο με το πιρούνι

150 γρ. μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι

1 φλ. τσαγ. μαλακό κίτρινο τυρί χονδροτριμμένο

3 αβγά

1 1/2 φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. τσαγ. κουκουνάρι

1/2 φλ. τσαγ. ηλιόσπορο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάτε με την ζύμη. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνετε τον κρόκο και το ελαιόλαδο και δουλεύετε με το χέρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτετε 1/3 φλ. τσαγ. νερό και δουλεύετε να γίνει ζύμη μαλακή. Προσθέτετε αν χρειάζεται επιπλέον αλεύρι.
  2. Στρώνετε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί ή πιρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 10 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  3. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Σε μεγάλο τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρετε καλά το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μεταφέρετε στην ζύμη και τα στρώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  4. Καλύπτετε με την μυζήθρα και το ροκφόρ. Πασπαλίζετε με το κίτρινο τυρί. Σε μπολ χτυπάτε τ’αβγά με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνετε με το μείγμα την τάρτα. Με το χέρι στρώνετε και ζουλάτε ελαφρά να πάει παντού το μείγμα των αβγών.
  5. Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τον ηλιόσπορο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180β. για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε, αφήνετε να χλιάνει και σερβίρετε. Καλή όρεξη.