Σαχάνι, το ιδανικό τυρί για σαγανάκι από το τυροκομείο Κωσταρέλου

Το σαχάνι είναι ένα χειροποίητο παραδοσιακό τυρί από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα εξαιρετικής ποιότητας. Ένα καινούργιο προϊόν, μέρος της σειράς τυριών εκλεκτής παραγωγής του τυροκομείου Κωσταρέλου.

της Τζένης Φραγκούλη

Το σαχάνι παράγεται σε μικρό κεφαλάκι και είναι ιδανικό ψητό στη σχάρα ή τηγανητό. Εμείς το δοκιμάσαμε σε σαγανάκι και οι εντυπώσεις είναι άριστες. Ως αμετανόητοι λάτρεις των τυριών και ιδιαίτερα των Ελληνικών αιγοπρόβειων, ενθουσιαστήκαμε.  Δεν λιγώνει, έχει βελούδινη υφή και φρεσκάδα, μαστιχωτή δομή αλλά όχι τόσο που να ενοχλεί και απαλή βουτυρένια γεύση. Ακαταμάχητο. Διαθέτει υψηλή διατροφική αξία και όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά του φρέσκου γάλακτος.  Το σαχάνι μπορείτε να το γευτείτε ως παραδοσιακό μεζέ,  κόβοντας το σε ροδέλες πάχους δυο εκατοστών, να το ψήσετε ελάχιστα σε δυνατό γκριλ ή στη σχάρα και να το σερβίρετε με μερικές σταγόνες λεμονιού.

Εναλλακτικά προσθέστε το σε πράσινες σαλάτες για να έχετε ένα πλήρες γεύμα ή να το βάλετε σε σάντουιτς μαζί με μαρμελάδες φρούτων ή πικάντικα τσάτνεϊ λαχανικών, που θα βρείτε στα ράφια των καταστημάτων Κωσταρέλος.

Καθώς δεν έχει αλμυρή γεύση, μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα και στο πρωινό. Το ζεσταίνετε για λίγα λεπτά στο τηγάνι και σερβίρετε με μέλι και σουσάμι πάνω σε ψωμί. Το σαχάνι ενδείκνυται για πολλούς γευστικούς συνδυασμούς ανάλογα τα γούστα και τις προτιμήσεις σας.

Ως παραγωγοί τρίτης γενιάς, με οικογενειακή παράδοση ογδόντα χρόνων, στο πλήρως εκσυγχρονισμένο τυροκομείο Κωσταρέλου, συνεχίζουν να παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας με παραδοσιακές μεθόδους.  Το σαχάνι είναι ένα από αυτά και είναι απλά υπέροχο!

Το σαχάνι θα το βρείτε  στα καταστήματα του  «Τυροκομείου Κωσταρέλου» σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Παλλήνη, Βριλήσσια, Κολωνάκι.
Δίκτυο καταστημάτων
Αθήνα – Κολωνάκι | ​Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32
Βριλήσσια | Λεωφ. Πεντέλης 46
Παλλήνη |​Λ. Μαραθώνος 96
Μαρκόπουλο ​| ​(Τυροκομείο και Πρατήριο) 26ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου
Μαρκόπουλο Α’ | ​ Παπακωνσταντίνου 16
Μαρκόπουλο Β’ |  Κεντρική πλατεία Μαρκόπουλου
Πόρτο​ Ράφτη | Λ. Γρέγου 4

Τηλέφωνο επικοινωνίας  22990 41210

www.kostarelos.gr

Fb & Instagram: kostarelosgr