Σαλάτα κουσκούς με μπρόκολο, πορτοκάλι και κολοκυθόσπορο

Αυτή η σαλάτα κουσκούς με μπρόκολο και πορτοκάλι είναι δυναμίτης υγείας και γεύσης. Δροσερή και θρεπτική ταυτόχρονα, ενώ το ντρέσινγκ της είναι απλά υπέροχο. Μην σας αποθαρρύνει το γεγονός ότι πρέπει να ετοιμάσεται το κουσκούς. Γίνεται πολύ εύκολα και μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Αν χρησιμποιήσετε βιολογικό κουσκούς ολικής άλεσης, η σαλάτα γίνεται ακόμα πιο υγιεινή. Και με το απλό κουσκούς όμως είναι μια χαρά. Είναι σαλάτα απολαυστική και χορταστική, ιδανική και για ταπεράκι στο γραφείο.

της Πολυξένης Μέγα

ΥΛΙΚΑ για την σαλάτα κουσκούς

700 γρ. μπρόκολο σφιχτοβρασμένο

1 φλ. τσαγ. κουσκούς βιολογικό, ολικής άλεσης

ψίχα από 2 πορτοκάλια, κομμένη μικρά κομμάτια

2/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι

1 κουτ. γλ. μουστάρδα

3 κουτ. σουπ.  ξύδι

3 κουτ. γλ. μέλι

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλ. ωμός κολοκυθόσπορος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χωρίζετε σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο και ψιλοκόβετε το πιο τρυφερό μέρος του κοτσανιού.
  2. Τοποθετείτε το κουσκούς σε μεγάλο μπολ μαζί με το μπρόκολο και την ψίχα πορτοκαλιού. (Αφαιρέστε αν υπάρχει λευκή σάρκα πάνω στην ψίχα πορτοκαλιού). Σε γυάλινη κονσέρβα που κλείνει με καπάκι, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι και αλατοπίπερο. Κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση.
  3. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ την σαλάτα, πασπαλίζετε με τον κολοκυθόσπορο, ανακατεύετε και σερβίρετε.