Σάντουις απ’το μπακάλικο

Στην Ιταλία δεν ξεχάστηκε ποτέ. Στην Ελλάδα επανήλθε και είναι ότι καλύτερο στο γρήγορο φαγητό. Το σάντουιτς ζει ξανά μέρες δόξας. Και το μπακάλικο επίσης!

Της Πολυξένης Μέγα

 Πήγαμε στο μπακάλικο/deli/καφέ της Οικογένειας Κωσταρέλου στο Κολωνάκι, επι της Πατριάρχου Ιωακείμ και θυμηθήκαμε τα παλιά. Δυο φέτες καλό ψωμί και ανάμεσα  βαρελίσια φέτα, σκληρή – ή πλούσια μαλακή που απλώνεται στο ψωμί,  ραντισμένη με ελαιόλαδο και ρίγανη μαζί με το ελαφρώς πικάντικο κεφαλοτύρι, πιπέρι, ψιλοκομμένα λαχανικά τουρσί, φρέσκια ρόκα και νοστιμάτατα αλλαντικά.  Ότι καλύτερο σε σάντουιτς μπορεί να σκεφτεί κανείς για ένα μικρό γεύμα επιτόπου, για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάσαμε επίσης το εξαιρετικό  στραγγιστό γιαούρτι, κατσικίσιο ή πρόβειο, πλήρες ή ελαφρύ με 2% λιπαρά και υπέροχη απαλή υφή, αλλά και το γιαμ γιαμ ρυζόγαλο, που φτιάχνεται ακόμα με την συνταγή της γιαγιάς της οικογένειας Κωσταρέλου.

Το τυροκομείο της οικογένειας Κωσταρέλου παράγει καθημερινά περισσότερα από 40 τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα, κατσικίσιο ή και πρόβειο, από το 1937. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που θα κάνει την διαφορά στο τραπέζι σας. Γραβιέρες, κεφαλοτύρια, μαλακά λευκά τυριά. Γευστικός πειρασμός. Επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους για έμπνευση και περισσότερες νόστιμες ιδέες.  Με επτά σημεία στην Αττική, αποκτάτε πρόσβαση σε όλα τα τυροκομικά παραγωγής τους, σε διαλεγμένα αλλαντικά και σε επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Για τους κατοίκους του κέντρου, λειτουργεί και υπηρεσία  delivery (Δευτέρα – Σάββατο 10.00 – 18.00).

Περισσότερες πληροφορίες:  www.kostarelos.gr