Πηλιορείτικη πιπερόπιτα με εύκολο φύλλο κουρού με γιαούρτι

Η πιπερόπιτα που θα λατρέψετε! Πράσινες και χρωματιστές πιπεριές (όχι Φλωρίνης), χαρίζουν απίστευτη γεύση και άρωμα. Το φύλλο, γίνεται εύκολα, είναι νόστιμο και ταιριάζει πολύ με αυτή την πίτα. Γιαούρτι στην ζύμη μπορείτε να βάλετε πρόβειο, αλλά και το απλό αγελαδινό μια χαρά του πάει. Στην γέμιση τυράκι φέτα και ανθότυρο. Από τις ωραιότερες πίτες. Πιπερόπιτα φτιάχνουν και αλλού στην Ελλάδα, αλλά του Πηλίου μας άρεσε γιατί  δεν έχει πολλά και διαφορετικά τυριά και πολύπλοκα μυρωδικά. Μόνο τυρί φέτα και ρίγανη. Και πιπεριές; Μόνο τις υπέροχες πράσινες (όχι Φλωρίνης). Πεντανόστιμη πιπερόπιτα σας λέω. Δοκιμάστε τη.

ΥΛΙΚΑ

6-7 πιπεριές πράσινες

1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη

200γρ. φέτα λιωμένη με το πηρούνι

100γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πηρούνι

2 αβγά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

1 κεσεδάκι γιαούρτι , σε θερμοκρασία δωματίου

1 κεσεδάκι (αυτό του γιαουρτιού) ηλιέλαιο

1 κουτ. σούπ. ξίδι

1 κρόκο αβγού

1 κουτ. γλ. αλάτι

3 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο επιπλέον χρειαστεί για την ζύμη

1. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε καρεδάκια.  Βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφήνετε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ρίγανη, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 λεπτά.

2. Ετοιμάζετε το φύλλο κουρού. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύετε. Κάνετε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνετε το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το ξίδι, τον κρόκο του αβγού χτυπημένο με 2 κουτ. σουπ. νερό και  το γιαούρτι.  Δουλεύετε να γίνει  ζύμη μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι ή χλιαρό νερό.

3. Παίρνετε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο. Στρώνετε με αυτό ένα στρογγυλό ή μακρόστενο λαδωμένο ταψί, καλύπτοντας και αρκετό μέρος από τα πλαϊνά. Σε μπολ χτυπάτε τα δύο αβγά και ρίχνετε τα τυριά. Προσθέτετε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά.

4. Ρίχνετε  στο ταψί την γέμιση για την πιπερόπιτα και την στρώνετε με ένα κουτάλι. Ανοίγετε και την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και καλύπτετε την πίτα.  Κλείνετε τα πλαϊνά προς τα μέσα και αλείφετε με ελαιόλαδο την επιφάνεια. Χαράζετε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια όπως τα θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β. για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε την πιπερόπιτα από τον φούρνο, αφήνετε να “σταθεί”  5-10 λεπτά, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.