Οι ωραιότερες τσακιστές πατάτες φούρνου

Είναι οι ωραιότερες τσακιστές πατάτες φούρνου που έχετε φάει ποτέ. Μοναδική γεύση, καθώς η χαρακτηριστική γλύκα της φρέσκιας πατάτας  αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο, μοσχοβολάει και αιχμαλωτίζει. Μισοβρασμένες, ψήνονται στον φούρνο και αποκτούν κριτσανιστή επιφάνεια, ενώ είναι μελωμένες σαν ψητό κάστανο εσωτερικά. Θα εκπλαγείτε και δεν θα μείνει ψίχουλο. Μπορεί να σας δυσκολέψει το γεγονός ότι τρώγονται με την φλούδα, αλλά στις φρέσκες πατατούλες είναι λεπτό, νοστιμότατο και φυσικά το έχετε πλύνει καλά. Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν. Σκέτες ή με τυρί κρέμα. Εύκολες, ευπαρουσίαστες ακόμα και στην απλή εκδοχή τους, κερδίζουν τις εντυπώσεις και γίνονται μανία. Οι τσακιστές πατάτες συνοδεύουν τέλεια κρεατικά και πουλερικά.

της Πολυξένης Μέγα
ΥΛΙΚΑ

18-20 baby φρέσκες πατάτες

ελαιόλαδο

ρίγανη αποξηραμένη

δενδρολίβανο αποξηραμένο (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

200γρ. τυρί κρέμα

1/2 φλ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη

Πως θα φτιάξετε τις τσακιστές πατάτες 
  1. Δεν ξεφλουδίζετε τις πατάτες αλλά τις πλένετε πολύ καλά. Τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά. Στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  2. Αφήστε τις να χλιάνουν 5 περίπου λεπτά και στην συνέχεια με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζετε προσεχτικά, ν’ανοίξουν ακανόνιστα. Οι τσακιστές πατάτες είναι έτοιμες. Όσο πιο τσακισμένες σε πολλά μέρη είναι τόσο πιο νόστιμες γίνονται στο ψήσιμο.
  3. Διορθώστε με το χέρι όσες δεν έχουν ανοίξει “σωστά” ή όσες έχουν παραέχουν ανοίξει. Ραντίστε τις πλουσιοπάροχα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με ρίγανη και δενδρολίβανο αν σας αρέσει η μυρωδιά του.
  4. Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε στο κέντρο κάθε πατάτας ένα κουταλάκι τυρί κρέμα το οποίο πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
  5. Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε στους 200β. 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε αμέσως. Απολαύστε τις!