Μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά, ταχίνι και βρώμη, στο φούρνο

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου που έχετε φάει. Υγιεινά, εύκολα και ελαφριά, αυτά τα κοτομπιφτεκάκια, ψημένα στο φούρνο με κολοκυθάκια, θα ικανοποιήσουν και τα πιο δύσκολα γούστα. Το ταχίνι τα εμπλουτίζει γευστικά και το σησαμέλαιο που ραντίζουμε στο ψήσιμο τους δίνει έξτρα άρωμα. Αν σας βγει νερουλό το μείγμα, προσθέστε επιπλέον βρώμη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατατούλες στο ταψί. Απολαύστε τα μπιφτέκια κοτόπουλου ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο. Δεν είνα κακή ιδέα όμως ένα wrap με 2-3 μπιφτέκια κοτόπουλου και πράσινη σαλάτα για το γραφείο.

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ταχίνι
  • 1/2 πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη και χονδροτριμμένη
  • 1 κουτ. γλ. φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ. γλ. κοπανισμένη καυτερή πιπερίτσα (αυξομειώστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερά τα θέλετε)
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγ. βρώμη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστούνια
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο για το ταψί
  • σησαμέλαιο για ράντισμα στα κοτομπιφτεκάκια

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το ταχίνι σε ένα μπολάκι με το κρεμμύδι και 1/2 κουτ. γλ. νερό. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ και τοποθετείτε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κολοκυθάκια και την ρίγανη. Ζυμώνετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και πλάθετε σε κοτομπιφτεκάκια. Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε ένα μικρό μπιφτεκάκι για να δοκιμάσετε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
  2. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε μπολ τοποθετείτε τα κολοκυθάκια, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ρίγανη και ανακατεύετε. Τοποθετείτε στο ταψί τα μπιφτεκάκια και ανάμεσά τους τα κολοκυθάκια. Ραντίζετε με το σησαμέλαιο τα κοτομπιφτεκάκια.
  3. Ψήνετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180β. για 1 περίπου ώρα. Σερβίρετε αμέσως.
της Πολυξένης Μέγα