Λεμονάτη ρεβιθόσουπα με σπανάκι, τζίντζερ και κουρκουμά

Ρεβιθόσουπα με σπανάκι γιατί ο συνδυασμός ρεβίθια σπανάκι είναι κλασικός και μοναδικός σε νοστιμιά και οφέλη. Με τα κρύα λοιπόν ακόμα να κρατούν,  η ζεστή θρεπτική, υγιεινή αυτή ρεβιθόσουπα είναι ότι χρειάζεται. Πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, με γεμάτη γεύση, ζεσταίνει σώμα και ψυχή με τον καλύτερο τρόπο. Το πόσο χυλωμένη θα την κάνετε, είναι θέμα γούστου. Αν την χυλώσετε είναι ιδανική και για ταπεράκι στην δουλειά.  Η ρεβιθόσουπα με σπανάκι είναι απόλαυση!!!

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

250 γρ. ρεβίθια

1 φύλλο δάφνης

1 κύβο ζωμού βιολογικό λαχανικών

500γρ. σπανάκι καθαρισμένο,  πλυμένο και χοντροκομμένο

1/2 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κουτ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη

χυμό από 1 μικρό λεμόνι

1 κουτ. γλ. κορνφλάουρ (προαιρετικά αν θέλουμε να χυλώσει)

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Από το βράδυ έχετε μουσκέψει σε κατσαρόλα τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό. Τα βράζετε μαζί με το φύλλο δάφνης και τον κύβο ζωμού λαχανικών για 1 περίπου ώρα.
  2. Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και αφήνετε να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και ανακατεύετε να μαραθεί το σπανάκι. Κατεβάζετε από την φωτιά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.
  3. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε επιπλέον νερό αν χρειάζεται, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για μισή ακόμα ώρα. Σε μπολ ανακατεύετε 1 κουτάλα από το ζουμί της σούπας, τον χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ. Το προσθέτετε στην σούπα, ανακινείτε να ενσωματωθούν και σιγοβράζετε 5 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε την σούπα ζεστή.