Λαζάνια με λαχανικά κατεψυγμένα και κρέμα τυριού, της ευκολίας

Όταν θέλετε να φτιάξετε ένα ευπαρουσίαστο φαγητό για πολλούς, αλλά δεν έχετε χρόνο, η λύση είναι τα λαζάνια με λαχανικά κατεψυγμένα και μια υπέροχη κρέμα τυριού, τύπου μπεσαμέλ που ετοιμάζεται σε 6-7 λεπτά. Πολύ νόστιμο φαγητό, χορταστικό, πλούσιο και δεν προδίδει ότι ετοιμάζεται σε τόσο λίγο χρόνο.

ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

1 πακέτο κατεψυγμένα ψιλοκομμένα λαχανικά

1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο

1 κύβο ζωμού λαχανικών

Λαζάνια

αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

1/2 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. τσαγ. γάλα

2 1/2 φλ. τσαγ. γάλα

1/2 κύβο ζωμού λαχανικών

2/3 φλ. τσαγ. νερό

2 κουτ. σουπ. βούτυρο

1 κουτ. σουπ. μουστάρδα

2 αβγά

2 φλ. τσαγ. τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ)

2/3 φλ. τσαγ. ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί

τριμμένη φρυγανιά

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε τα κατεψυγμένα λαχανικά και σε δυνατή φωτιά να αχνίζετε να ξεπαγώσουν και να μαραθούν, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, περιμένετε λίγο να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε το κρεμμύδι. Αφήνετε να σοταριστούν καλά όλα και ρίχνετε τον κύβο διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά, σκεπασμένα να σιγοψηθούν 5 λεπτά.
  2. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα τυριού. Βάζετε σε κατσαρόλα τα 2 1/2 φλ. τσαγ. γάλα να πάρουν βράση μαζί με το βούτυρο, τον κύβο ζωμού, το νερό και την μουστάρδα (ανοιχτή η κατσαρόλα γιατί θα χυθεί). Διαλύετε το αλεύρι στο 1 φλ. τσαγ. γάλα και μόλις πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα, τα προσθέτετε και χαμηλώνετε την φωτιά. Ανακατεύετε συχνά μέχρι να πήξει ελαφρά (περίπου 5 λεπτά).
  3. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε σιγά σιγά τα 2 αβγά χτυπημένα, ανακατεύοντας και προσθέτετε και το 1 1/2 φλ. τσαγ. μαλακό κίτρινο τυρί. Ανακατεύετε να διαλυθεί το τυρί και κρατάτε στην άκρη.
  4. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε κάτω μια μικρή δόση από την σάλτσα τυριού. Από πάνω τοποθετείτε μια στρώση λαζάνια. Καλύπτετε με όλα τα λαχανικά και τα ζουμιά τους. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μαλακό κίτρινο τυρί, το μισό σκληρό τυρί και καλύπτετε με την μισή σάλτσα τυριού.
  5. Καλύπτετε με μια ακόμα στρώση λαζάνια και ρίχνετε όλη την υπόλοιπη σάλτσα τυριού. Στρώνετε ομοιόμορφα και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκληρό τυρί και φρυγανιά τριμμένη. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. μέχρι να πάρει χρώμα (40-50 λεπτά). Ψήνετε το ίδιο καλά στον αέρα και στις αντιστάσεις. Όταν ψηθεί, αφήνετε λίγο να ξεκουραστεί, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε. Τα λαζάνια με λαχανικά και κρέμα τυριού είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Καλή όρεξη!