Συνήθως το κοτόπουλο με σόγια και πορτοκάλι το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα και το σερβίρουμε με ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερες για κοτόπουλο (και πιο αγαπημένες μου). Η πεντανόστιμη σάλτσα δένει στον φούρνο και το φαγητό γίνεται ακαταμάχητο. Φτιάξτε το άφοβα και θα με θυμηθείτε.
της Πολυξένης Μέγα
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκορδου καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 γεμάτη κουτ. σουπ. μέλι
1 1/2 κουτ. σουπ. σάλτσα σόγιας
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μικρά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε λαδωμένο πυρέξ. Αλατοπιπερώνετε καλά.
- Τοποθετείτε σε μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε το μέλι, την σάλτσα σόγιας και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά.
- Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και γυρνάτε το κάθε κομμάτι να καλυφθεί καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρνάτε το κοτόπουλο μια δύο φορές, όταν βλέπετε να στεγνώνει και το περιχύενετε με την σάλτσα.
- Όταν ψηθεί το αφήνετε να “ξεκουραστεί” λίγο και σερβίρετε. Συνοδεύετε με καστανό ρύζι (το πιο σωστό) ή τηγανιτές πατάτες (αρέσει σε όλους).