Κοτόπουλο φούρνου, με πορτοκάλι, σόγια και μέλι (θεϊκό!)

Συνήθως το κοτόπουλο με σόγια και πορτοκάλι το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα και το σερβίρουμε με ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερες για κοτόπουλο (και πιο αγαπημένες μου). Η πεντανόστιμη σάλτσα δένει στον φούρνο και το φαγητό γίνεται ακαταμάχητο. Φτιάξτε το άφοβα και θα με θυμηθείτε.

της Πολυξένης Μέγα

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκορδου καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 γεμάτη κουτ. σουπ. μέλι

1 1/2 κουτ. σουπ. σάλτσα σόγιας

χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μικρά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε λαδωμένο πυρέξ. Αλατοπιπερώνετε καλά.
  2. Τοποθετείτε σε μπολ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε το μέλι, την σάλτσα σόγιας και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά.
  3. Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και γυρνάτε το κάθε κομμάτι να καλυφθεί καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρνάτε το κοτόπουλο μια δύο φορές, όταν βλέπετε να στεγνώνει και το περιχύενετε με την σάλτσα.
  5. Όταν ψηθεί το αφήνετε να “ξεκουραστεί” λίγο και σερβίρετε. Συνοδεύετε με καστανό ρύζι (το πιο σωστό) ή τηγανιτές πατάτες (αρέσει σε όλους).