Κέικ μήλου στο φλυτζάνι, σε 3 λεπτά, στα μικροκύματα

Λαχταράτε ένα κέικ με τον καφέ σας αλλά δεν αντέχετε την χρονοβόρα διαδικασία της προετοιμασίας και του ψησίματος; Υπάρχει λύση. Κέικ στο φλυτζάνι, στα μικροκύματα. Πολύ κοντά σε υφή και γεύση με το κανονικό κέικ που ψήνετε στον φούρνο. Μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή για γλυκό και σίγουρα δεν πάει για βραβείο γαστρονομίας αλλά ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και ψήνεται μόνο σε 3. Μοσχοβολάει κανέλα και το μήλο το κάνει αρκετά υγρό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μήλο με μισή πολύ ώριμή μπανάνα που θα έχετε λειώσει με το πηρούνι. Επίσης νόστιμο αποτέλεσμα. Έξυπνη λύση για κέικ της στιγμής. Δοκιμάστε το.

ΥΛΙΚΑ

2 κουτ. σουπ. λειωμένο βούτυρο

1/4 φλ.τσαγ. γάλα

3 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη

1/3 φλ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 μήλο καθαρισμένο και χονδροτριμμένο

1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη

1/3 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Σε ένα μεγάλο φλυτζάνι ανακατεύετε τα υγρά υλικά για το κέικ. Προσθέτετε την ζάχαρη, το μήλο και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα και την βανίλια και αναμειγνύετε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετείτε στα μικροκύματα και ψήνετε στην υψηλή θερμόκρασία για 3 λεπτά.  Αφήνετε να χλιάνει λίγο και απολαμβάνετε το κέικ με το καφεδάκι σας.