Υγρό κέικ μανταρινιού με φιστίκια Αιγίνης

Το κέικ φτιάχνει πάντα την διάθεση και το υγρό κέικ μανταρινιού την ανεβάζει επίπεδο. Λατρεύω όλα τα υγρά κέικ και αγαπώ τα φιστίκια Αιγίνης και τα μανταρίνια.  Αυτό λοιπόν το κέικ είναι πάντα στην λίστα με τις γλυκές αδυναμίες μου. Το φτιάχνω συχνότατα. Η δροσιά του και τα υπέροχα αρώματα του μανταρινιού το κάνουν ακαταμάχητο. Το δε γλάσο με το ξύσμα μανταρινιού του ταιριάζει πολύ και το “ντύνει” εμφανισιακά. Θα το αγαπήσετε. Εγγύηση.

της Πολυξένης Μέγα
Υλικά

250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη

3 αβγά

1/2  φλ. τσαγ. γιαούρτι με 4% λιπαρά

χυμό και ξύσμα από 3 ακέρωτα μανταρίνια

1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ.τσαγ. ωμά φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

Για το γλάσο

1 1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη

λίγο χυμό μανταρινιού

ξύσμα από 1 ακέρωτο μανταρίνι

Για την επικάλυψη

1/3 φλ. τσαγ. ωμά χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

  1. Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ, το βούτυρο ή την μαργαρίνη με την ζάχαρη να γίνουν αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα τ’αβγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό των μανταρινιών, την βανίλια και δουλεύετε και πάλι με το μίξερ να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
  2. Ρίχνετε τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι φόρμα. Κουνάτε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  3. Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180β. για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζετε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
  4. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε 10 περίπου λεπτά μέσα στην φόρμα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια το αναποδογυρίζετε και αφαιρείτε την φόρμα με προσοχή. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το περιχύσετε με γλάσο.
  5. Ανακατεύετε καλά τα υλικά για το γλάσο, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε το κέικ και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης. Το υγρό κέικ μανταρινιού είνα έτοιμο. Καλή απόλαυση!