Πικάντικη ντοματόσουπα γκασπάτσο της ευκολίας

Η ντοματόσουπα γκασπάτσο είναι αναζωογονητική! Δροσιστική και ελαφριά, η κλασική κρύα σούπα με καταγωγή από την Ισπανία είναι τονωτική και γεμάτη βιταμίνες. Απλή και γρήγορη στην παρασκευή, αποτελεί εύκολη λύση για ένα γεύμα της τελευταίας στιγμής. Η παραδοσιακή Ανδαλουσιανή συνταγή για γκασπάτσο ντοματόσουπα περιέχει ντομάτες (ώριμες), ελαιόλαδο, σκόρδο, πιπεριές, ψωμί. Oι πρώτες συνταγές της σούπας, μιλούσαν μόνο για ένα μείγμα ψωμιού, ελαιολάδου, σκόρδου και νερού – οι ντομάτες και οι πιπεριές, προστέθηκαν αργότερα. Η δική μας πιο ελαφριά εκδοχή, παραλείπει το ψωμί αλλά δεν χάνει σε γεύση και άρωμα. Πικάντικη (όσο επιθυμείτε), φίνα βελούδινη θα την αγαπήσετε σίγουρα.

Υλικά για 6-8 άτομα

1 κιλ. ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη, 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. ξίδι βαλασμικό
αλάτι, πιπέρι, 1 κουτ.γλ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

κρουτόν, φύλλα δυόσμου

Πως θα φτιάξετε το γκασπάτσο ντοματόσουπα

Το γκασπάτσο ντοματόσουπα είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Αν δεν την θέλετε πολύ πικάντικη  “παίζετε” με την ποσότητα της καυτερής πιπερίτσας που θα προσθέσετε. Δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση. Σερβίρετε αμέσως σε μπολ και γαρνίρετε αν θέλετε με κρουτόν και φύλλα δυόσμου.