Ο Bob Greene, υγιεινή ζωή σε φόρμα και το σνακ της Oprah

H Oprah πίνει νερό στ’όνομά του για μια υγιεινή ζωή σε φόρμα. Τον γνώρισε μια 20ετία περίπου πριν και παραμένει ακόμα ο προσωπικός της γυμναστής, διαιτολόγος και life coach. Oι συμβουλές του για υγεία και μακροζωία σημαντικές. Το σνακ που τον έκανε διάσημο, απλό και υπέροχο.

της Μαυρέτας Πολίτη
10 συμβουλές από τον Bob Greene για υγεία και ευεξία:
  1. Ένταση στην άσκηση. Όσο μεγαλύτερη η προσπάθεια τόσο μικρότερη η όρεξη για φαγητό αργότερα.
  2. Όχι για ύπνο φαγωμένοι. Το τελευταίο γεύμα 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο.
  3. Ο στόχος να είναι υγιεινές συνήθειες ζωής. Είναι συνηθισμένο, πολλοί, όταν χάνουν τα κιλά που είχαν βάλει στόχο, να τα ξαναπαίρνουν μόλις συνειδητοποιούν ότι η ζωή δεν είναι τέλεια ούτε όταν είσαι αδύνατος.
  4. Κάν’τα πικάντικα. Προσθέστε βότανα και μπαχαρικά στο φαγητό σας σε καθημερινή βάση. Τζίντζερ, βασιλικός, καυτερή πιπεριά και άλλα, καταπολεμούν τις φλεγμονές και κατ’επέκταση τις ασθένειες και συμβάλλουν στην μακροζωία.
  5. Όχι στα επεξεργασμένα δημητριακά. Αντικαταστήστε το λευκό αλεύρι, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά από άλλα φτιαγμένα από αλεύρι ολικής αλέσεως. Προσθέστε στην διατροφή σας καστανό ρύζι και όσπρια.
  6. Καλός ύπνος. Να κοιμάστε τουλάχιστον 7-9 ώρες κάθε μέρα για καλή υγεία και ευεξία.
  7. Άσκηση. Τουλάχιστον 3 ώρες άσκησης την εβδομάδα. Ξεκινήστε σιγά σιγά. Όχί όλα με την μία. Συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον γυμναστή σας και μπείτε στο πρόγραμα ευεξίας και άσκησης σιγά σιγά.
  8. Σαλάτες, σαλάτες, σαλάτες. Αποτελούν πλήρες γεύμα, είναι χορταστικές και πεντανόστιμες. Προσοχή στο ντρέσσινγκ. Ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι αντί για κρεμώδη ντρέσσινγκς.
  9. Μην κυνηγάτε την πείνα σας. Μην μένετε πεινασμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κάθε 2 ώρες μεταξύ των γευμάτων να τρώτε ένα υγιεινό σνακ. Κάνει καλό στον μεταβολισμό και τον κρατά σε εγρήγορση.
  10. Έσο έτοιμος. Πάντα να έχετε στο ψυγείο ή μαζί σας πακετάκια με υγιεινά σνακ για όταν σας πιάνει η πείνα. Μπαστουνάκια καρότου, μερικές ελιές, ένα κομμάτι τυρί παρμεζάνα, ένα φρούτο, μια μπάρα με βρώμη κλπ.
ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΝΑΚ ΤΗΣ OPRAH:    Είναι απλό, χορταστικό, νόστιμο και δεν βλέπεις την ώρα να το απολαύσεις. Φέτες ενός πράσινου μήλου, μια λεπτή φέτα παρμεζάνα τυρί και μια χούφτα αμύγδαλα ωμά. Εξαιρετικό.