Ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο και αβγό

Ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο και αβγό, Σκανδιναβικού στιλ, με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Πεντανόστιμος συνδυασμός για ένα θρεπτικό πρωινό όλο δύναμη και ενέργεια για όλη την ημέρα. Δεν είναι κακή ιδέα να το τυλίξετε σε διάφανη μεμβράνη και να το πάρετε μαζί στο γραφείο για μεσημεριανό. Σε τέτοια περίπτωση όμως να καλοψήσετε το αβγό και να αντικαταστήστε το κατίκι με ένα κομμάτι μυζήθρα.

της Πολυξένης Μέγα

Πλύντε καλά ένα ματσάκι ρόκα. Κόβετε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε μπολ και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε με λίγο ελαιόλαδο 1 ή 2 αβγά. Τα τηγανίζετε ελαφρώς. Αλατοπιπερώνετε και τα κρατάτε στην άκρη. Καθαρίζετε ένα αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Πάνω σε πολύσπορες φέτες ψωμί μοιράζετε την ρόκα. Επάνω τοποθετείτε τις φέτες αβοκάντο και καλύπτετε με τα αβγά, ένα σε κάθε φέτα ψωμί. Αν θέλετε μπορείτε αντί για αβγό να σερβίρετε τις φέτες με μυζήθρα ή κατίκι. Πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης, κολοκυθόσπορο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά). Σερβίρετε αμέσως. Το ανοιχτό σάντουις με αβοκάντο μπορεί να συνοδευτεί με ένα φρέσκο ντοματοχυμό με μπόλικο πιπέρι. Καλή απόλαυση.