Aleria: O Γκίκας Ξενάκης με νέα καλοκαιρινά μενού αξιώσεων

Από το 2006 που άνοιξε το Aleria, στην πανέμορφη νεοκλασική μονοκατοικία του 19ου αιώνα στο Μεταξουργείο, δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει. Ο διακεκριμένος chef Γκίκας Ξενάκης που επιμελείται τα μενού, είναι πάντα πρόκληση και έκπηξη και για τους πιο ευφάνταστους γκουρμέ.

Για φέτος το καλοκαίρι, ο Γκίκας Ξενάκης με έμπνευση από την γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, των τοπικών υλικών και την εποχικότητά τους, έχει δημιουργήσει δύο μενού, το Earth & Sea και το Garden & Nature. Και τα δύο μενού είναι διαθέσιμα από 4 έως 6 στάδια, καλύπτοντας και τις απαιτήσεις πελατών που προτιμούν ένα χορτοφαγικό μενού, χωρίς να χάνουν τις υψηλές γεύσεις.

Για καθένα από αυτά προσφέρεται και το ανάλογο wine pairing. Το κρασί έχει μεγάλο ρόλο στο Aleria και η κάβα εστιάζει στη δυναμική του ελληνικού αμπελώνα και τις σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, περιλαμβάνοντας και επιλογές όμως από 15 διαφορετικές χώρες.

Όσο για το σκηνικό, δεν είναι άλλο από τον καταπράσινο κήπο του εστιατορίου, ένα κρυμένο μυστικό στην καρδιά της πόλης, όπου οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν το φαγητό τους σε ένα περιβάλλον που νιώθεις να σε αγκαλιάζει. Με ήρεμους ρυθμούς, θαλπωρή, φροντίδα και προσοχή στην λεπτομέρεια.

Aleria

Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο – Αθήνα, 104 35

Τηλέφωνο: 210 52 22 633

E-mail : [email protected]

Web: www.aleria.gr