Γλυκά έργα τέχνης!

Με σπουδές στις Καλές Τέχνες και τη Ζαχαροπλαστική, και μεγάλη επαγγελματική εμπειρία που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει επιτυχημένες συνεργασίες με βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, θέση καθηγητή σε σχολή Ζαχαροπλαστικής, αλλά και το δικό του ζαχαροπλαστείο, ο Δημήτρης Οικονομίδης είναι ένας επαγγελματίας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στις εκλεκτές, λεπτοδουλεμένες δημιουργίες.

Τα βραβεία, οι τίτλοι και η αναγνώριση δεν ορίζουν την προσωπικότητα του Δημήτρη Οικονομίδη, τόσο,  όσο ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει το προϊόν του: ως αρχιτεκτόνημα. Κάθε σχέδιο πρέπει να έχει από πίσω του μία ιδέα. Κάθε γλυκό πρέπει να βασίζεται σε ποιοτική πρώτη ύλη. Κάθε εκτέλεση πρέπει να γίνεται επιμελώς και με φροντίδα. Ο τίτλος pastritect προέκυψε από αυτήν ακριβώς την αρχή του pastry chef να ντύνει την έμπνευσή του με μεθοδικότητα, ανάγοντας τη Ζαχαροπλαστική σε τέχνη και αφήνει προσωπικό στίγμα.

Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντάει την τεχνική του σε έναν νέο χώρο στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τις εκλεκτές πρώτες ύλες και δημιουργίες. Το νέο κατάστημα, δημιουργημένο σαν μοντέρνος ύμνος στην αστική Αθήνα, με αναφορές τόσο σε κλασικά στοιχεία όσο και σε σύγχρονα, αποτελεί μία δημιουργική πύλη προς την εκλεπτυσμένη γεύση. Για τον Δημήτρη Οικονομίδη, ένα γλυκό δεν είναι απλώς μια τυχαία στιγμή απόλαυσης, αλλά μία πολύπλευρη εμπειρία με νόημα και σκοπό.

Οι γιορτινές προτάσεις περιλαμβάνουν εξαιρετικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, το σοκολατένιο «ΟΗ CHOCO TREE» με το πανέμορφο κουτί του-ιδανική πρόταση για δώρο και 3 υπέροχους κορμούς, ΙΝΤΕΝSE/Πραλίνα-Τόνκα, UTOPIA/Σοκολάτα-Καραμέλα και EUPHORIA / Κάστανο -Βανίλια

Koρμός INTENSE: Dacquoise Φουντουκιού, Τραγανή Πραλίνα, Cremeux Σοκολάτα – Τonka, Mousse Σοκολάτα Γάλακτος.

Κορμός UTOPIA: Biscuit Σοκολάτα – Streusel Cacao, Cremeux Καραμέλα, Mousse Σοκολάτα Βενεζουέλα.

Κορμός EUPHORIA: Μπισκότο Βουτύρου, Κρέμα Αμυγδάλου – Κάστανο, Cremeux Κάστανο , Mousse Βανίλια. 

DIMITRIS ECONOMIDES – Λεωφ. Κηφισίας 340, Ψυχικό, 154 51, τηλ.: 210675 5000

Instagram: dimitriseconomides