Εμβολιασμοί από πιστοποιημένους φαρμακοποιούς

Εμβολιασμοί κατά της γρίπης και του τετάνου από πιστοποιημένους Φαρμακοποιούς πια, μέσω της καινοτόμου διαδικασίας, θεσμοθετημένης από το Υπουργείο Υγείας, η οποία θα  επισφραγίσει με τον πλέον επίσημο τρόπο μια από τις υπηρεσίες που διαχρονικά παρέχονταν από το Φαρμακείο και δεν αναγνωρίζονταν θεσμικά.  Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ο νέος υπεύθυνος ρόλος που θα διαδραματίσει ο Φαρμακοποιός στη σύγχρονη εποχή, καθώς οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία μέσα από τον χώρο του φαρμακείου τους σε διαφόρους τομείς της Δημόσιας Υγείας παρέχοντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Τεράστια ήταν η συμμετοχή των Φαρμακοποιών στην πρώτη εξεταστική περίοδο στη διαδικασία Πιστοποίησης για τους εμβολιασμούς που διήρκεσε από τις 16 μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2020.

Εξετάστηκαν περισσότεροι από 6.000 φαρμακοποιοί από ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ, μέσω της οποίας γίνεται η πιστοποίηση, ανήλθε στους 9.331!

– Πραγματοποιήθηκαν 49.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ.

– Έχουν εξεταστεί συνολικά 6.379 φαρμακοποιοί.

– Έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό τους 4.523 φαρμακοποιοί (82.3% των απεσταλμένων).

Ο δεύτερος εξεταστικός κύκλος ξεκίνησε 12 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός συνεχίζει τις δράσεις του για την επιμόρφωση των Φαρμακοποιών μέσω ενός ολοκληρωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία, την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, την παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων κ.λπ.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς δήλωσε ότι σε αυτόν τον νέο διακριτό θεσμικά ρόλο απαιτείται η ειλικρινής συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες υγείας, με βασικό προσανατολισμό τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον ασθενή. Οι δράσεις του ΠΦΣ θα συνεχιστούν και θα εμπλουτισθούν. Και αυτό γιατί το οφείλουμε στον Ασθενή και στην Κοινωνία.