Tο Polis Hammam βραβεύτηκε ως το καλύτερο Hammam της Ευρώπης!

Για το 2018 το Polis Hammam βραβεύτηκε ως το καλύτερο Hammam της Ευρώπης. Iδρύθηκε το 2012 στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης και άνοιξε το δεύτερο κατάστημα το 2017 στον ιστορικό χώρο του Ψυρρή, Αθήνα.  Είναι ένα Αυθεντικό Παραδοσιακό  Boutique Hammam που σε “ταξιδεύει” στο χτες ενώ είναι προσαρμοσμένο σε όλες τις ανέσεις και παροχές του σήμερα.

Το Παραδοσιακό Χαμάμ ή  Τουρκικό  λουτρό, όπως καθιερώθηκε ως όρος,  συνδύασε  την  λειτουργικότητα  και  τα  πλεονεκτήματα  των Ρωμαϊκών & Βυζαντινών λουτρών με την Οθωμανική παράδοση λουσίματος- καθαριότητας. Το hammam είναι διαχρονικό καθώς εδώ και αιώνες μετά την ίδρυσή του, συνεχίζει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου και να αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους επιθυμούν υγεία και ευεξία.

Το Παραδοσιακό Χαμάμ, διαφέρει από τα σημερινά μοντέρνα ατμόλουτρα (ατμοκαμπίνες) με τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Στο Παραδοσιακό Χαμάμ κυριαρχεί μια ήπια θερμότητα που προέρχεται από τα ζεστά μάρμαρα και τις γούρνες με τα ζεστά νερά. Η εφίδρωση επέρχεται σταδιακά, το σώμα αποβάλλει όλες τις τοξίνες και οι ενδορφίνες της ευχαρίστησης γεμίζουν τον εγκέφαλο, αδειάζοντας τον οργανισμό από την κούραση και το στρες της καθημερινότητας.

Μετά την παραμονή στο χώρο του χαμάμ, ακολουθεί η διαδικασία της βαθιάς απολέπισης με το ειδικό γάντι του κεσσέ, το απολαυστικό δυναμικό αφρομασάζ και το λούσιμο της κεφαλής με αγνό φυτικό σαπούνι ελιάς που γίνονται από το εξειδικευμένο προσωπικό και αφαιρούν τις τοξίνες και την λιπαρότητα από το δέρμα χαρίζοντας εξαιρετική λάμψη και ζωντάνια. Αυτή η μυστικιστική εμπειρία απογειώνει όλες τις αισθήσεις.

Tα Οφέλη του χαμάμ

Μία απόλυτα διαλογιστική χαλάρωση η οποία ενεργοποιεί τη ζωτική ενέργεια και  απαλλάσσει από το στρες, την αϋπνία και τους πονοκεφάλους εξισορροπώντας όλες τις σωματικές λειτουργίες. Διεγείρει τη ροή του αίματος, καθαρίζει και αποτοξινώνει το σώμα, χαλαρώνει τους  μύες, ανακουφίζει αρθρίτιδες – ρευματισμούς, καθαρίζει το κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια βάρους, στα προβλήματα και στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, στα κρυολογήματα, στις ακαμψίες, ξηροδερμίες, αλλεργίες και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Κάνει το δέρμα απαλό, λείο και υγιές. Είναι ο ιδανικός τρόπος βελτίωσης της υγείας και ομορφιάς και αποκαθιστά την ψυχική και φυσική αρμονία.

Το Polis Hammam προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα (επενδύοντας στην συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού), που πρεσβεύουν το  ύφος του παραδοσιακού χαμάμ και επιτρέπουν στον επισκέπτη να βιώσει την παραδοσιακή ιεροτελεστία της Ανατολικής λουτρικής περιποίησης.

Το μενού, με περισσότερες από 30 μοναδικές θεραπείες, προσφέρει δυνατότητα επιλογής για tailor made θεραπείες και άμεσα αποτελέσματα. Το POLIS HAMMAM αποτελεί μια συνολική συνταγή ευεξίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης και απόδρασης, μια “βουτιά”’ στον εσωτερικό κόσμο και τις χαμένες αξίες της ζωής.

Το χαμάμ με τον επιβλητικό θόλο, το μαρμάρινο πάγκο στο κέντρο του και τις παραδοσιακές γούρνες περιμετρικά, σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή με άρωμα Ανατολής, ενώ το τελετουργικό ταξίδι ολοκληρώνεται με αρωματικό τσάι, παραδοσιακό λουκούμι και αυθεντικά γλυκά κουταλιού από την Ανατολή!

https://www.polis-hammam.gr/

ΑΘΗΝΑ: Αυλητών 6-8, 10554, Ψυρρή, Τ: 210 321 20 20, email: contact.ath@polis-hammam.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α, 55132, Καλαμαριά, Τ: 2310 488 216, email: contact.thess@polis-hammam.gr