Το Κρίς Κρίς αλλάζει όσα ξέραμε για το συσκευασμένο ψωμί

To Κρίς Κρίς, η μάρκα που έχει συνδεθεί με τις έννοιες της καινοτομίας και της διαφοροποίησης στο ψωμί, συστήνει επίσημα στους καταναλωτές την καινούρια του φιλοσοφία και ταυτότητα «Ζυμώνει ό,τι αξίζει». Αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε για το συσκευασμένο ψωμί, το Κρίς Κρίς δεσμεύεται να προσφέρει στην καθημερινότητά μας, γνήσιο, θρεπτικό και γευστικό ψωμί, φτιαγμένο από αυθεντικά υλικά, υψηλής ποιότητας.   Το Κρίς Κρίς καινοτομεί και παρουσιάζει στην αγορά:

 • το 1ο «Ψωμί για Τοστ» Κρίς Κρίς χωρίς προσθήκη ζάχαρης αλλά με όλη τη γεύση, και
 • τις «Φέτες Ζωής» Κρίς Κρίς χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με τις ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και του φύτρου σταριού

Μερικές αλήθειες για τη ζάχαρη

 • Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την ενίσχυση του κινδύνου για παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη ΙΙ και τερηδόνα. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη.
 • Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης ζάχαρης, ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συστήνει σε ενήλικες και παιδιά τη μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης σε λιγότερο από το 10% έως 5% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας.
 • Η συνιστώμενη από τον Π.Ο.Υ. ποσότητα ζάχαρης αντιστοιχεί σε 6 μικρές κουταλιές του καφέ ημερησίως. Η ποσότητα αυτή δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τη ζάχαρη που εμείς προσθέτουμε στη διατροφή μας, αλλά και εκείνη που είναι “κρυμμένη” στα τρόφιμα του εμπορίου, π.χ. στο ψωμί.

Ψωμί και κρυμμένη ζάχαρη

 • Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη περιεκτικότητα ζάχαρης στο συσκευασμένο ψωμί στην Ευρώπη.  Το 95% των συσκευασμένων ψωμιών στην αγορά σήμερα, περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
 • Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο 2  φέτες ψωμί του τόστ σίτου, περιέχουν περίπου 1 κουταλιά “κρυμμένη” πρόσθετη ζάχαρη.
 • 2.100 τόνοι ζάχαρης ετησίως καταναλώνονται από τους Έλληνες καταναλωτές μέσω του συσκευασμένου ψωμιού.
 • Τα βασικά συστατικά του ψωμιού είναι αλεύρι, νερό, αλάτι και προζύμι ή μαγιά. Άλλα συστατικά, όπως κόκκοι σιτηρών, πίτυρα και άλευρα άλλων δημητριακών, λάδι κτλ., μπορούν να προστεθούν ανάλογα με τον τύπο και το είδος του ψωμιού. Η ζάχαρη όμως δεν χρειάζεται και δεν χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή αρτοποίηση, παρά μόνο για συνταγές γλυκών ψωμιών, που όμως δεν προορίζονται για καθημερινή επιτραπέζια χρήση.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συνώνυμο της Μεσογειακής Διατροφής

 • Είναι μοναδικό και αναντικατάστατο, ο θεμέλιος λίθος της υγιεινής διατροφής, της αυθεντικής Μεσογειακής γεύσης και της Ελληνικής παράδοσης.
 • Ο Ιπποκράτης –ο πατέρας της Ιατρικής- πρώτος αναγνώρισε την ευεργετική αξία του ελαιολάδου κα το αποκαλούσε «μέγα θεραπευτικό».  
 • Είναι πλούσιο σε συστατικά πολύτιμα για την προστασία της υγείας και την διασφάλιση της ευεξίας και μακροζωίας όπως τα μόνο-ακόρεστα λιπαρά οξέα με κύριο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ και οι πολύ-φαινόλες (σημαντικά για τον οργανισμό μας αντιοξειδωτικά).
 • Τα ευεργετικά οφέλη του ελαιολάδου δεν σταματούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά επεκτείνονται στη θωράκιση του οργανισμού απέναντι σε κινδύνους εμφάνισης καρκίνου, οστεοπόρωσης, υπέρτασης και άλλων ασθενειών.
 • Το «Ψωμί για Τοστ» Κρίς Κρίς, που προτιμούν εδώ και χρόνια οι κλασσικοί της γεύσης, ζυμώνεται πλέον χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, αλλά με την αξιοποίηση παράλληλα ενός σύγχρονου τρόπου αρτοποίησης, που αναδεικνύει τη γεύση του αγαπημένου μας ψωμιού. Έτσι, όλοι μπορούν να απολαμβάνουν το καθημερινό τους ψωμί, με όλη τη γεύση και χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον ζάχαρη. Το «Ψωμί για Τοστ» Κρίς Κρίς διατίθεται σε δύο απολαυστικές γεύσεις, σταρένιο και σίκαλης.
 • Επιπλέον, το Κρίς Κρίς οι «Φέτες Ζωής» εμπλουτίζονται με την διατροφική αξία του εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου και του φύτρου σταριού, το πιο θρεπτικό κομμάτι του σπόρου συστατικά που έχουν ιδιαίτερη θέση στη Μεσογειακή Διατροφή και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Τώρα οι φίλοι της σωστής διατροφής, μπορούν να απολαμβάνουν τις «Φέτες Ζωής» στις κλασικές εκδοχές σταρένιο και 100% ολικής, αλλά και στις νέες γεύσεις πολύσπορο και με κολοκυθόσπορο.

Όπως ανέφερε η κυρία Αλεξάνδρα Χατζηευγενάκη, Διευθύντρια Marketing «Για εμάς στο Κρίς Κρίς η προσπάθεια για εξέλιξη των προϊόντων μας και για βελτιστοποίηση των παραγωγικών συνθηκών δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζουμε διαρκώς να αναζητούμε τρόπους για να τελειοποιήσουμε τα υφιστάμενα προϊόντα μας, αλλά και για να αναπτύξουμε νέες προϊοντικές αξίες. Ξέρουμε ότι το ψωμί είναι ένα από τα βασικά πράγματα στη διατροφή μας και σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Για αυτό και επιλέγουμε να δημιουργούμε συνταγές και τύπους ψωμιού, που έχουν αξία για τον καταναλωτή, γεμίζοντας με απολαυστικό και ισορροπημένο τρόπο την καθημερινότητά του. Επιλέγουμε, με άλλα λόγια, να ζυμώνουμε μόνο ό,τι αξίζει».