Το αλάτι (και όχι μόνο) φεύγει, τα βότανα και τα μπαχαρικά έρχονται

Τα καλά νέα ήρθαν. Το αλάτι, η ζάχαρη, τα κορεσμένα λιπαρά μειώνονται αλλά η γεύση παραμένει. Με δέσμευση για βελτίωση της διατροφικής αξίας σε όλα τα προϊόντα της με στόχο να ενισχυθεί η ποιότητα ζωής και έτσι να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον, η Nestlé Ελλάς είναι πιο ευαισθητοποιημένη από ποτέ.

 της Μαυρέτας Πολίτη

Πιστή στην αρχή «Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή»  και συνεχίζοντας με κοινωνική ευαισθησία όπως ο ιδρυτής της Henri Nestlé, που το 1867 ανακάλυψε την Farine Lactée  για να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διαρκή της δέσμευση, τις δράσεις της αλλά και τις  προτεραιότητες της.  42 δεσμεύσεις που οδηγούν σε τρεις μεγάλες φιλοδοξίες για το 2030: να βοηθήσει 50 εκατομμύρια παιδιά να ζουν με περισσότερη υγεία, να βελτιώσει τη ζωή 30 εκατομμυρίων ανθρώπων σε περιοχές που σχετίζονται με την επιχειρηματική της δραστηριότητα και να επιτύχει μηδενικά περιβαλλοντικά απόβλητα στις εγκαταστάσεις της, η Nestlé Ελλάς βάζει τον πήχη ψηλά.

Ήδη, μέσα στην τελευταία διετία (2014 με 2016), έχει καταφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώσει συστατικά όπως την ζάχαρη, το αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. ενώ προχωρά σε περαιτέρω μείωση του αλατιού  κατά 10%, της ζάχαρης κατά 5% και των κορεσμένων λιπαρών κατά 10% χωρίς τα προϊόντα να χάνουν σε γεύση. Επιπλέον, προσθέτει πάνω από 750 εκ. μερίδων λαχανικών και 300 εκ. μερίδων συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μέχρι το 2020.

Το εντυπωσιακό που συμβαίνει στις νιφάδες των Fitness

Εντυπωσιακό είναι το παράδειγμα των δημητριακών πρωινού Fitness, που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειώσει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη έως και -40% χρησιμοποιώντας την τεχνολογική καινοτομία της Nestlé που περιορίζει τη ζάχαρη στην επιφάνεια της νιφάδας, ενώ η ολική άλεση, με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό,  θα συνεχίσει να είναι το πρώτο συστατικό σε όλα τα δημητριακά πρωινού, ενηλίκων και παιδιών.

Όχι τεχνητά χρώματα, όχι φοινικέλαιο

Τυχόν τεχνητά χρώματα και αρώματα πρόκειται να αντικατασταθούν από φυσικά, που κατά βάση αποτελούνται από συμπυκνώματα φρούτων και λαχανικών. Τέλος, το φοινικέλαιο θα αφαιρεθεί από όλα τα δημητριακά πρωινού και τα μαγειρικά προϊόντα και θα αντικατασταθεί από άλλα φυτικά έλαια, όπως το ηλιέλαιο.

Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή στην επικοινωνία και τις δράσεις

Στις βασικές προτεραιότητες της εταιρείας παραμένει και η προώθηση ενός σωστού και υγιεινού τρόπου μαγειρέματος που θα συνοδεύεται από φρέσκα και θρεπτικά υλικά, ο οποίος και προωθείται με συνέπεια, μέσω της συνεχούς επικοινωνίας των μαγειρικών προϊόντων, είτε από τηλεοπτικές διαφημίσεις, είτε από επίσημους προϊοντικούς ιστοτόπους και social media της Nestlé Ελλάς.

Αναφορικά με την παιδική διατροφή, με κύριο γνώμονα την πεποίθηση ότι οι καλές διατροφικές συνήθειες χτίζονται από νεαρή ηλικία, η Nestlé τηρεί απαράβατα τις αρχές του EU Pledge, που μεταφράζονται με μηδενική επικοινωνία σε παιδιά κάτω των 6 ετών και επικοινωνία μόνο προϊόντων που πληρούν συγκεκριμένες διατροφικές προδιαγραφές για τις ηλικίες 6-12.

Ενώ, σε ότι αφορά την βρεφική διατροφή, επισημαίνει μέσω της πρωτοβουλίας «Υγιές Ξεκίνημα Υγεία μια ζωή», τη σημασία των 1000 πρώτων ημερών στη ζωή του παιδιού. Σημαντικό κομμάτι αποτελεί η προώθηση του μητρικού θηλασμού ως ο ιδανικός τρόπος διατροφής για το βρέφος, ενώ παράλληλα, επενδύει στην επιστημονική έρευνα και την καινοτομία.

Σταθερή συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διεύρυνση των γνώσεων που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της καλύτερης διατροφής, με συνεχείς επενδύσεις σε μελέτες, συνεργασίες με επίσημους επιστημονικούς φορείς και πανεπιστήμια, καθώς και τη συμμετοχή σε συνέδρια διατροφής και υγείας.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η μελέτη για την επίδραση της κατανάλωσης καφέ στο στομάχι (Γεωπονικό Παν/μιο), η οποία δημοσιεύτηκε σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά ως η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στον κόσμο, συμβάλλοντας στη βαθύτερη κατανόηση της βιολογικής δράσης του καφέ στον οργανισμό και αποδεικνύοντας ότι ο καφές (και ιδιαίτερα ο στιγμιαίος) δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στο στομάχι, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο από υγιή πληθυσμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nestlé στην Ελλάδα, επισκεφθείτε το www.nestle.gr.

Για συμβουλές για τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και το Πρόγραμμα Επιβράβευσης ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, επισκεφθείτε το www.nestlenoiazomai.gr.