Στολίστε νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα γιατί κάνει καλό (επιβεβαιώνεται επιστημονικά)

Στολίστε νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα για να ανεβάσετε την ψυχολογία την δική σας και των γύρω σας. Ο Steve McKeown, ψυχαναλυτής και ιδιοκτήτης της κλινικής The McKeown, εξήγησε στο UNILAD ότι οι λόγοι που κάποιοι άνθρωποι στολίζουν νωρίς είναι γιατί  θέλουν να ξαναζήσουν την ανεμελιά και την μαγεία που είχαν ζήσει στα παιδικά τους χρόνια κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.  Και τελικά το καταφέρνουν. Ο στολισμός τους χαλαρώνει από το άγχος της καθημερινότητας και τους κάνει πιο ευτυχισμένους γιατί φέρνει συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού που αλλάζουν την διάθεση.

Η Amy Morin, ψυχοθεραπεύτρια συμπληρώνει ότι η αίσθηση νοσταλγίας που είναι συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα και τους στολισμούς, βοηθά τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία και ίσως να αισθανθούν κοντά σε έναν άνθρωπο που είχαν στην ζωή τους και αργότερα έχασαν.

Επίσης, αποτελέσματα έρευνας που έχουν δημοσιευτεί  στο περιοδικό της Ψυχολογίας του Περιβάλλοντος δείχνουν πως οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί έξω από το σπίτι επικοινωνούν ένα μήνυμα φιλίας και συνένωσης με τους γείτονες και καταφέρνουν να τους συμπαρασύρουν σε ένα κλίμα ευφορίας, καθώς οι στολισμοί και τα λαμπερά φωτάκια χαλαρώνουν και διευκολύνουν την επικοινωνία.

Στολίστε νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα,  μέσα και έξω από το σπίτι, χωρίς ενοχές, γιατί θα φτιάξετε διάθεση και θα συμπαρασύρετε οικογένεια και γείτονες. Λίγο λάμψη, ανεμελιά, θαλπωρή και νοσταλγία χρειαζόμαστε όλοι! Ενθουσιαστείτε γιατί κάνει καλό.