Η «θεϊκή» μπύρα της Αγίας Αικατερίνης

Στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης των Βρυξελλών εγεννήθη η μπύρα! Ο ρωμαιοκαθολικός ιερέας Jeremie Schaub, είχε μια απίθανη ιδέα. Να δημιουργήσει μια νέα μπύρα, της οποίας οι πωλήσεις θα εμποδίσουν την εκκλησία του να κλείσει οριστικά τις πόρτες της,  θα ενισχύσουν την ανακαίνιση της και επιπλέον θα προσελκύσει κόσμο.

Συνεργάστηκε με μια τοπική πρωτοποριακή και τολμηρή ζυθοποιεία, την Brussels Beer Project, η οποία αποτελεί από μόνη της ένα start up αστέρι των Βρυξελλών, καθώς όπως οι ίδιοι δηλώνουν, χρησιμοποιεί τη συν-δημιουργία για να φέρει φρέσκο ​​αέρα στην μερικές φορές πολύ συντηρητική  Βελγική «σκηνή» παραγωγής μπύρας. Και τα κατάφεραν για μια ακόμα φορά.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον ιερέα  Schaub  ήταν η μπύρα Ste Kat, (χρησιμοποίησαν με επιτυχία το όνομα της εκκλησίας), μια φρουτώδης και χλωμή ale η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Πωλείται μέσω ενός εκκλησιαστικού καταστήματος αλλά είναι επίσης διαθέσιμη σε εστιατόρια και καφέ στις συνοικίες γύρω από τη νεο-γοτθική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο των Βρυξελλών.  Η μπύρα έχει 7% αλκοόλ, περισσότερο λυκίσκο και περισσότερο εξωτική επίγευση από τις παραδοσιακές μπύρες του Βελγίου.  Βασίζεται στην τοπική παράδοση παραγωγής μπύρας των αβαείων και των ζυθοποιιών Trappist, μιας διαδικασίας παρασκευής που βασίζεται στο είδος μαγιάς που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί του Trappist από το 1800.

Σε πρώτη φάση έχουν παραχθεί 50.000 μπουκάλια τα οποία όπως λένε τα τελευταία νέα έχουν σχεδόν εξαντληθεί (έχουν μείνει μόνο 600). Έξυπνη επιχειρηματικότητα και τόλμη, για καλό σκοπό. Ο στόχος επετεύχθη!

http://www.beerproject.be