Λεμονάτο ραβανί με καρύδα και γιαούρτι

Εύκολο στην παρασκευή του,  το ραβανί με καρύδα και γιαούρτι δεν σε λιγώνει και είναι ιδανικό επιδόρπιο για χειμώνα αλλά και καλοκαίρι. Ελαφρύ, δροσερό και πεντανόστιμο με το αγαπημένο  λεμόνι να μοσχοβολά και να το κάνει ακόμα πιο δροσερό και ελαφρύ στην γεύση.  Ακαταμάχητο!

της Πολυξένης Μέγα

Υλικά

1 φλ. τσαγ. Καλαμποκέλαιο

1 φλ. τσαγ. Ζάχαρη

4 αβγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά

1 κουτ.  σούπ. ξύσμα λεμονιού

2φλ. τσαγ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. τσαγ. καρύδα τριμμένη

1 κουτ. σούπ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. Τσαγ. Ζάχαρη

2 1/2 φλ. Τσαγ. Νερό

3 φλούδες λεμονιού, μόνο το κίτρινο μέρος

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα. Αναμειγνύετε καλά.
  2. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με τ’αβγά και δουλεύετε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Μεταφέρετε σε καλά  βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε στους 180β. για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  4. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε τις φλούδες.
  5. Μόλις βγει το ραβανί από τον φούρνο  περιχύνετε προσεχτικά με το κρύο σιρόπι.
  6. Αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!