Εντατική θρέψη με βούτυρο καριτέ για τα ξηρά μαλλιά

Το βούτυρο καριτέ, εδώ και αιώνες, προσφέρει εντατική θρέψη στην ξηρή επιδερμίδα και τα ξηρά μαλλιά.  Από το 1994, η The Body Shop προμηθεύεται με βιώσιμο τρόπο το δικό της βούτυρο καριτέ μέσω του προγράμματος Εμπόριο με Κοινότητες από τον συνεταιρισμό Tungteiya Women’s Association στην Γκάνα.

 Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Δυτική Αφρική, καθώς προσφέρει στην επιδερμίδα και τα μαλλιά εντατική θρέψη και προστασία από την ξηρότητα. Οι εκπληκτικές γυναίκες που το παράγουν αποτελούν πηγή έμπνευσης για την The Body Shop. 640 γυναίκες από την τοπική κοινότητα παράγουν το βούτυρο καριτέ της The Body Shop και την προμηθεύουν με 390 τόνους κάθε χρόνο. Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής του χειροποίητου βουτύρου καριτέ περιλαμβάνει 18 στάδια, ενώ είναι γυναικεία υπόθεση αφού εδώ και αιώνες περνά από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη. Αυτή η συνεργασία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση των γυναικών και κατ’ επέκταση στη στήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινότητας.

Το νέο Shea Butter της The Body Shop είναι καθαρό βούτυρο καριτέ σε στερεά μορφή. Κάθε συσκευασία του περιέχει το θρεπτικό βούτυρο καριτέ που μας προσφέρουν 192 καρποί shea! Διαθέτει πλούσια υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σώμα, το πρόσωπο, και τα χείλη ή ακόμα και ως βάση για να δημιουργήσετε τις δικές σας DIY συνταγές ομορφιάς. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως αγωγή θρέψης για τα ξηρά μαλλιά και για να κάνετε styling σε μπούκλες και πολύ κατσαρά μαλλιά.

Εντατική ενυδάτωση για τα ξηρά μαλλιά σε 3 βήματα με τη ΝΕΑ αγωγή περιποίησης μαλλιών Shea

Η The Body Shop εμπνέεται από τις γυναίκες στην Γκάνα που εδώ και αιώνες χρησιμοποιούν βούτυρο καριτέ για τη φροντίδα των μαλλιών τους, καθώς τους προσφέρει εντατική θρέψη και τα προστατεύει από την ξηρότητα.  Έτσι, τα 3 νέα προϊόντα περιποίησης μαλλιών της The Body Shop προσφέρουν στα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά ήπιο καθαρισμό, πλούσια ενυδάτωση και αισθητή θρέψη.

Βήμα 1 – Καθαρισμός

Δημιουργήστε πλούσιο αφρό με το Richly Replenishing Shea Shampoo.

Βήμα 2 – Ενυδάτωση

Απλώστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά το Richly Replenishing Shea Conditioner.

Βήμα 3 – Στοχευμένη Φροντίδα

Μία φορά την εβδομάδα, χαρίστε στα μαλλιά σας θρέψη από τη ρίζα έως τις άκρες με την Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask. Εκτός από βούτυρο καριτέ, η νέα αυτή μάσκα μαλλιών είναι επίσης εμπλουτισμένη με βούτυρο κακάο από την Γκάνα, βιολογικό παρθένο έλαιο καρύδας από την Σαμόα και βιολογικό ελαιόλαδο από την Ιταλία, συστατικά που προμηθεύεται η The Body Shop μέσω του προγράμματός της Εμπόριο με Κοινότητες.

Για την ιστορία…

Όταν η ιδρύτρια της The Body Shop, Dame Anita Roddick, επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Γκάνα το 1992 και γνώρισε τις γυναίκες που παράγουν και χρησιμοποιούν παραδοσιακά το βούτυρο καριτέ ως πολύτιμο μυστικό ομορφιάς, η επιθυμία της δεν περιορίστηκε μόνο στο να μοιραστεί με τον κόσμο τα οφέλη του. Έθεσε ως στόχο της να στηρίξει αυτές τις γυναίκες, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την τοπική κοινότητα. Γι’ αυτό η The Body Shop, από την αρχή της συνεργασίας της με τον Tungteiya Women’s Association (1994), εκτός από μια δίκαιη αμοιβή για το βούτυρο καριτέ που προμηθεύεται, καταβάλλει επίσης μία ειδική εισφορά που στηρίζει το κοινωνικό ταμείο του συνεταιρισμού (The Northern Ghana Community Action Fund). Το ταμείο αυτό χρηματοδοτεί κοινοτικά προγράμματα, π.χ. προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη δημιουργία δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία ωφελούν 49.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Μέσα σε 25 χρόνια, ο Tungteiya έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και τα μέλη του, από 50 που ήταν αρχικά, ανέρχονται σήμερα στα 640 από συνολικά 11 χωριά. Η The Body Shop είναι ιδρυτικό μέλος του Global Shea Alliance (GSA) που έχει ως βασική του επιδίωξη την αειφόρο ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής βουτύρου καριτέ και στηρίζει τις συνολικά 8 εκατομμύρια γυναίκες που έχουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το βούτυρο καριτέ που προμηθεύεται η The Body Shop μέσω του προγράμματος Εμπόριο με Κοινότητες: thebodyshop.com/shea-butter